Labdarúgás: A Nyíregyháza 4-1-re kiütötte a Békéscsabát

2021. március 3. 17:12 | Hidvégi Dávid

Szinte helyzetek nélkül, négy gólt kapva játszotta le a szerda délutáni mérkőzést a Békéscsaba 1912 Előre a labdarúgó NB II hétközi fordulójában. Az összecsapás előtt 12. helyen álló lilák a tabellán 9. Nyíregyházával játszottak.

LABDARÚGÓ NB II, 27. FORDULÓ
NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE SE 4–1 (2–0)
Nyíregyháza, Városi Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Radványi Ádám (Berényi Ákos, Rózsa Dávid)

NYÍREGYHÁZA: Fadgyas – Szokol, Jánvári, Papucsek (Fodor), Galambos (Svedyuk, 74.) – Kalocsai, Paku (Starosta, 83.), Márkus (Papp, 63.), Hamed – Grecsó, Hornyák (Zamostny, 63.). Vezetőedző: Gálhidi György

BÉKÉSCSABA: Krnács – Nagy (Babinyecz, 46.), Farkas (Ilyés, 46.), Bora, Fazekas, Horváth – Máris, Szabó P. (Szabó Zs., 83.), Kitl, Styecz (Kasik, 74.) – Paudits (Papp, 74.). Vezetőedző: Preisinger Sándor

Gólszerzők: Márkus (17.), Hornyák (34.), Fazekas (öngól, 53.) és Papucsek (67.) ill. Szabó (63.)

A két csapat ősszel már találkozott egymással az NB II 8. fordulójában, akkor a Békéscsaba 1912 Előre győzött. Az együttest ekkor még Pásztor József irányította Brlázs Gáborral karöltve, hiszen a meccs előtt távozó Schindler Szabolcs vezetőedző utódját még nem nevezte meg a klubvezetés. Immáron Preisinger Sándor irányította a csabaiakat, aki eltiltás miatt nélkülözni kényszerült a hétgólos Lukács Raymondot, valamint sérülés miatt Hursán Györgyöt, Mészáros Márkot, Gránicz Patrikot, Király Patrikot, Pilán Márkót és Hodonicki Márkot.

Az első lövési kísérletet a 7. percben jegyezhettük fel, amikor a sötétkék mezes hazaiak támadója, Hamed Yasin lőtt fölé. A másik oldalon a 12. perc legvégén Paudits Patrik került helyzetbe, de nem találta el jól a labdát. Kicsivel később Gresó Krisztián kanyarintott középre, de a labdájába nem értek bele, így Krnács Richárd magabiztosan fogta meg a játékszert. A 16. percben ismét Gresó veszélyeztetett, de a lövése egy védőről szögletre vágoott. A sarokrúgást a 17. percben Paku Roland végezte el, a középre tartó labdát Márkus Attila fejelte a kapuba, megszerezve ezzel csapata vezető gólját (1-0). A 21. percben Galambos Ádám beadása után Hornyák Marcell lőtt fölé. Néhány perccel később Gresó éles szögből betett labdáját a csabai kapus hárította. A 34. percben beszorította a Nyíregyháza az ellenfelét: Galambos bal oldali beadását a tizenhatoson belül Paku tette egyből tovább, amit Hornyák elgurított a kapus mellett (2-0). Kicsivel később Hornyák duplázott, de a gólját les miatt érvénytelenítette a játékvezető.

 

A második félidőben nem javult a Békéscsaba játéka, kiütésbe szaladt bele

 

A Békéscsaba vezetőedzője a szünetben kettős cserét hajtott végre: Nagy Sándor és Farkas Márk helyére Babinyecz Balázs, valamint Ilyés Tamás érkezett. Preisinger Sándor szerkezetet váltva támadóbb szellemben küldte pályára a csapatát. Ilyés a 46. percben rögtön helyzetbe került, de lövése elgurult a hazai kapu mellett. A második félidő így is rémálomszerűen indult a Békéscsabának: az 53. percben az ellenfél térfelén Bora György eladta a labdát, a kontratámadást után pedig Kalocsai László bepassza Fazekas Lóránt lábáról a saját kapujába pattant (3-0). A 63. percben kettős cserét hajtott végre Gálhidi György: a két gólszerző Márkus és Hornyák helyére Papp Máté és Zamostny Balázs állt be. A 64. percben Máris Dominiket buktatták a tizenhatoson belül, a tizenegyest pedig Szabó Péter értékesítette (3-1). A 67. percben jobbról végezhetett el szabadrúgást a Nyíregyháza: a labda az ötös vonalán tovább pattanva Papucsek Barna elé került, aki a gólvonalról kapuba fejelt (4-1). A 74. percben mindkét edző kettős cserét hajtott végre. Nyíregyházi oldalon Galambost váltotta Svedyuk Alex, míg Papucsek helyére Fodor Marcell érkezett. Az Előrébe két fiatal, Kasik Ákos és Papp Szabolcs állt be Paudits Patrik és Styecz Bence helyére. A 83. percben újabb cseréket hajtottak végre a szakvezetők: Gresó helyére Starosta Dávid, míg Szabó Péter helyére pedig Szabó Zsombor érkezett. A 86. percben Paku tette egyből középre a labdát, amit Zamostny tovább csúsztatott, Hamed pedig kapásból mellé lőtt. A 90. percben Starosta lőtt fölé. Az eredmény már nem változott, a Békéscsaba 4-1 arányú vereséget szenvedett idegenben.

 

További programok »

FEL