Labdarúgás: A lilák Tatabányán folytatják, de a Budaörs a házigazda

2018. augusztus 4. 18:49 | behir

A lilák az előző szezon negyedik helyezettje, egyben a tavalyi bajnokság egyik meglepetéscsapata ellen folytatják a bajnokságot, amikor a második körben augusztus 5-én vasárnap 17:30 órától, Tatabányán lépnek pályára a Budaörs vendégeként.

Mindkét fél igen jól kezdte a szezont, hiszen a Békéscsaba hazai pályán magabiztos, 3-0-val gyűrte maga alá a Mosonmagyaróvár együttesét, míg a budaörsiek idegenben 1-0 arányban nyertek az ETO ellen. A pillanatnyi szituáció azonban egyik csapat számára sem annyira egyértelmű, ugyanis az utóbbi három egymás elleni összecsapás döntetlen eredménnyel zárult. Utoljára 2016. augusztus 10-én Csákváron tudott győzni (1-0) következő vendéglátónk, így a soron következő megmérettetés szinte már presztízskérdés. Érdekesség, hogy a viharsarki csapat igen régen, utoljára a 2014/2015-ös szezont tudta ilyen jól kezdeni, amikor 2014. augusztus 16-án a ZTE csapatát győzte le 2-0 arányban a szezonpremieren. 

Bognár György neveltjei június 25-én kezdték a felkészülést és a Békéscsabához hasonlóan a csapat magja egyben maradt. A korábban szerződést hosszabbító játékosok mellett, Demjén Patrik (MTK) még egy évre kölcsönben maradt Budaörsön, a remek szezont maga mögött tudó, Bakos Szabolcs viszont máshol folytatja pályafutását. Az érkező oldalon Kesztyűs Barnát (Paks) és Csiki Norbertet (Vasas) említhetjük, míg veszteségként Pethő Bence sérülése – aki a bajnoki rajt előtt elülső keresztszalag-szakadást szenvedett, így hónapokat kénytelen kihagyni – könyvelhető el a Pest megyeiek keretében. Az edzőmérkőzéseiken a következő eredmények születtek: Queens Park Rangers U23–Budaörs 1-4, Dunaújváros–Budaörs 1-2, KFC Komarno–Budaörs 2-0, Rimaszombat–Budaörs 1-5.

A vendéglátó csapat eredményeiből és a közelmúltban nyújtott teljesítményéből egyértelműen látható, hogy a tavalyi szezont 17 győzelemmel, 12 döntetlennel, 9 vereséggel és 63 bajnoki ponttal záró Budaörs igen jól teszi a dolgát és a Békéscsaba elleni összecsapás komoly erőpróbának tűnik mindkét fél részére. Egy biztos: Boér Gábor korábbi elmondása alapján minden mérkőzésen győzelmi szándékkal lépünk pályára, tehát feltartott kezekről szó sem lehet, így a megfelelő formaütemezés miatt csapatunk már szombaton útra kel. A program szerint aznap este még egy átmozgató tréning vár játékosokra Csákváron, vasárnap viszont már Tatabányán következik a bajnoki összecsapás.

Az ellenfél keretében érdemes kiemelt figyelmet szentelni Czvitkovics Péterre – aki az előző idényben tizenöt találatig jutott, Sajbán Mátéra – aki 14 találattal zárt az előző évben, valamint Lengyel Bélára is – aki az ETO elleni győztes gólt szerezte, valamint a 2017/2018-as szezonban hét góllal járult hozzá csapata sikereihez.

A mérkőzés játékvezetőjeként Kovács Gergelyt akkreditálta a szövetség. Segítőiként Király Zsoltot és Bertalan Dávidot jelölték ki. A tartalék játékvezető feladatait Derdák Marcell látja el. Jó mérkőzést kívánunk!

Az első felvonás eredményeire pillantva talán meglepetésnek tűnhet a Balmazújváros Dorogtól elszenvedett egygólos veresége – bár az újragondolt hajdúsági alakulatnak nyilván még időre van szüksége. Nem sikerült egyik feljutónak sem győzelemmel és/vagy pontszerzéssel bemutatkoznia a másodosztályban, hiszen a Tiszakécskét hazai pályán ütötte ki a Soroksár (0-4), a Kaposvár kettőt kapott otthon a Gyirmóttól, a Monort pedig a Vasas verte 2-1 arányban. Az viszont látható, hogy amennyiben az új érkezőknek is sikerül felvenni a másodosztályú kávéház ritmusát, akkor talán még az előző szezonnál is kiegyensúlyozottabb bajnokság várható.

A bajnokság második fordulóját augusztus 5-én vasárnap rendezik a következő párosításban: Monor–Siófok, Cegléd–ETO FC Győr, Budaörs–Békéscsaba 1912 Előre, Mosonmagyaróvár–Nyíregyháza, Kazincbarcika–Kaposvár, Balmazújváros– Soroksár, Dorog–Vác, ZTE–Csákvár, Gyirmót FC Győr–Tiszakécske, Budafok–Vasas.

 

További programok »

FEL