Labdarúgás: A fordulás után eldöntötte a továbbjutást a Csaba Tiszaföldváron

2023. augusztus 5. 18:55 | Kovács Dávid

A Békéscsaba a második félidőben előbb emberelőnybe került, majd Zádori Krisztián sikeres büntetőjével és Pintér Norbert szabadrúgásgóljával 2-0-ra vezetett a megyei I. osztályú Tiszaföldvárral szemben a labdarúgó MOL Magyar Kupa 1. fordulójában, szombaton. Csató Sándor csapata végül 2-1-re nyert és továbbjutott a következő körbe.

TISZAFÖLDVÁR SE–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 1–2 (0–0)
MOL Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés, 1. forduló. Vezette: Baranyai (Juhász L., Ézsiás)
TISZAFÖLDVÁR: Jakab – Hajdú, Fehér, Borgulya, Antman – Szőke (Palatinusz 79.), Háda, Bódai, Bozsó – Lukács (Pápai 66.), Csikós (Prága 79.) Vezetőedző: Sonkoly Lajos.
BÉKÉSCSABA: Krnács – Fazekas (Bacsa 74.), Albert, Babinyecz, Hodonicki – Komáromi, Zvara (Váradi 74.), Mikló (Mihály 64.) – Geiger, Ilyés (Sármány 64.), Zádori (Pintér 64.). Vezetőedző: Csató Sándor.
Gólszerzők: Bozsó (90+1.-11-esből) ill. Zádori (54.-11-esből), Pintér (71.)

A csabai csapatban mindössze két játékos maradt, a szerdai bajnokin pályára lépő kezdőből, Albert István és Fazekas Lóránt mellett kilenc új embernek szavazott bizalmat Csató Sándor vezetőedző. A Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei I. osztályban szereplő Tiszaföldvár az előző szezonban a 2. helyen végzett a Martfű mögött, a kupában viszont már az 1. fordulóban kiesett. A hazaiak csapatkapitánya az a 37 esztendő Fehér Zsolt is, aki korábban három és fél szezont játszott a liláknál.

Ahogy az várható volt, az Előre irányította a játékot, többet birtokolta a labdát az első félórában, több szögletet is kiharcolt, a legnagyobb helyzetet pedig Ilyés Tamás rontotta el a 11. percben, a ziccerben kilépő támadó azonban nemcsak a kapus, hanem a bal kapufa mellett is elgurította a labdát. A hazaiak az utolsó negyedórára felbátorodtak, de csak távoli lövésekig és egy-egy pontrúgásig jutottak. Az Előre több ígéretes akciót vezetett, de az utolsó passzokba hiba csúszott, így a szünetben gólnélküli döntetlen volt az állás.

A második félidőre leszakadt az ég, így nagy feladat várta a játékosokat, hogy nemcsak egymással, hanem a körülményekkel is megküzdjenek. Az időjáráshoz alkalmazkodva mindkét csapat viharosan kezdett: Zádori Krisztián egy szöglet után mellé fejelt, míg Ilyés Tamás egy jobb oldali akció után ballal lőhetett, de csak a felső lécet találta el, majd a másik oldalon Bozsó László lövése zörgette meg a kapufát. Még mindig nem telt el tíz perc a játékrészből, amikor Ilyés lépett ki ziccerben, Fehér Zsolt azonban lerántotta a támadót már a tizenhatoson belül. A védő piros lapot, a Békéscsaba pedig tizenegyest kapott, a büntetőt Zádori Krisztián magabiztosan értékesítette (0-1). A tíz emberrel játszó hazaiak nem adták fel, ha volt lehetőségük, akkor próbáltak felérni a vendégek kapuja elé. A lilák kontrollálták a mérkőzést, majd a 71. perben lezárták a továbbjutás kérdését: a csereként beálló Pintér Norbert közel 30 méterről, szabadrúgásból zúdította a labdát a léc alá (0-2). Az utolsó húsz percben magabiztosan őrizte előnyét a Csaba, majd a 90. percben kissé váratlanul jött a hazai gól: Váradi Ádám szabálytalankodott egy jobb oldali beadás után Hádával szemben, a játékvezető büntetőt ítélt, Bozsó László pedig a hosszabbításban szépített (1-2).

– A célunkat elértük, megszereztük a továbbjutást. Megvoltak a helyzeteink a nagyobb arányú győzelemre is, sajnos a pálya talaja nem volt ideális, ami nem kedvezett nekünk, de a győzelmünkhöz így sem férhetett kétség – értékelt Csató Sándor vezetőedző, a csabai klub hivatalos oldalán.

Az eredmény már nem változott, a Békéscsaba 2-1-es sikerével bejutott a 2. fordulóba a MOL Magyar Kupában, legközelebb pedig jövő vasárnap a Pénzügyőr ellen lép pályára a bajnokságban.

 

További programok »

FEL