Labdarúgás: A Békéscsaba kiütéssel nyerte az Előrék csatáját

2024. április 21. 19:16 | Hidvégi Dávid

Újabb hazai mérkőzés következett a listavezető Békéscsaba 1912 Előre számára a labdarúgó NB III dél-keleti csoportjában, ezúttal a 6. helyen álló BKV Előre látogatott a Viharsarokba. A fővárosiak két vereségből érkeztek Békéscsabára, míg a hazaiak jó formában voltak, hiszen az elmúlt négy mérkőzésüket megnyerték és ebben a naptári évben még nem is szenvedtek vereséget.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–BKV ELŐRE 4–1 (1–1)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, 710 néző. Vezette: Takács Á. (Szilágyi, Dr. Gavalla-Kulcsár)
Békéscsaba: Póser – Hodonicki (Kuzma, 77.), Kovács G., Bora – Mihály (Komáromi, 72.), Farkas M., Tóth, Pusztai (Zvara, 46.), Mikló – Zádori (Vólent, 72.), Sármány (Hulicsár 72.). Vezetőedző: Csató Sándor.
BKV Előre: Horváth – Forgács, Reizer, Balogh Mi., Takács – Kubó G. (Zoboki, 81.), Kesselbauer, Szabó N., – Kerék, Balogh Má., Mile (Ihos, 67.) –  Vezetőedző: Balogh Béla
Gólszerzők: Zádori (6.), Sármány (55.), Hulicsár (78., 88.) ill. Balogh Má. (8.)

A mérkőzés első helyzetét a sárga-kék mezes vendég együttes alakította ki az 1. percben, amikor Balogh Máté lőhetett éles szögből, amiből szögletet harcolt ki. A 3. percben a Békéscsaba is helyzethez jutott: Zádori kapott jó labdát, azonban lövését a kapujából kimozduló Horváth Gábor hárította. A 6. percben Zádori Krisztián már nem hibázott, közelről fejelt a vendégek kapujába, 1–0. Alig két perccel később sikeres ellentámadást vezetett a BKV Előre: Balogh Máté cselezte ki a hazai védőket és lőtt be a labdát hosszú sarokba, 1–1. A 23. percben Tóth Máté lőhetett 22 méterről egy szabadrúgást, de nem találta el a kaput.

 

A Békéscsaba a második félidőben döntött

A 46. percben Tóth szöglete után Kovács Gergő fejelt kapura, a labda éppen csak de elszállt a keresztléc felett. Az 55. percben Sármány Kristóf lépett ki jó ütemben a jobb oldalon, a védők már nem érték utol, így szabadon lőhetett a bal alsó sarokba ezzel újra megszerezve a vezetést, 2–1. A 62. percben ismét Sármány kapott remek labdát, de ezúttal nem tudta azt elgurítani Horváth lábai között. A 67. percben Sármány került helyzetbe és találta el a keresztlécet.

A 69. percben Kerék László beadása után Balogh Máté fejelt fölé. A 73. percben Komáromi Csongor beadása után Hodonicki Márk fejesét fogta a kapus. A 78. percben Mikló Roland lövése egy védőről a bal kapufára pattant. Fél perccel később már nem volt ilyen szerencséje a BKV Előrének ugyanis a csereként beálló Hulicsár Máté kapott jó labdát a tizenhatoson belül és szerezte meg csapata harmadik gólját, 3–1. A Csaba a 85. percben gyorsan elvégzett egy szabadrúgást, amelyet követően Hulicsár a bal kapufát találta el.

A hazaiak a 88. percben végleg eldöntötték a meccset, amikor Hulicsár fejelt a kapuba, 4–1. A lila-fehérek számára két idegenbeli mérkőzés következik az ESMTK és a Szolnok ellen, legközelebb május 12-én játszanak hazai pályán a Szeged II. ellen.

További programok »

FEL