Labdarúgás: 85 perc emberhátrány után a Dorogtól is kikapott a Csaba

2021. augusztus 8. 19:29 | Kovács Dávid

A Békéscsaba elszenvedte második vereségét is a labdarúgó Merkantil Bank Ligában, miután 2-1-re kikapott a Dorog ellen Tatabányán a bajnokság 2. fordulójában. A lilák sorsa szinte már a mérkőzés elején megpecsételődött, hiszen Görög Márió játékvezető az 5. percben kiállította a fegyelmezetlen Lukács Raymondot!

DOROGI FC–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 2-1 (2–0)
Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, 150 néző. Vezette: Görög Márió (Bede Tamás, Kulman Tamás).
DOROG: Mursits – Nyíri, Dlusztus, Izing, Papp M. – Tóth B., Csillag D. (Nagyházi 77.), Szerencsi – Szedlár (Zabari 87.), Girsik (Pálinkás 77.), Barna G. (Józsa 68.) Vezetőedző: Fenyvesi László.
BÉKÉSCSABA: Krnács – Fazekas L., Albert, Bora (Szabó P. a szünetben) – Máris, Nagy S. (Kitl, a szünetben), Varga Sz., Puskás (Pantovic 60.) – Máris, Lukács, Gránicz (Ilyés 60.). Vezetőedző: Preisinger Sándor.
Gólszerzők: Papp (32.), Fazekas (38.-öngól) ill. Kitl (83.)
Kiállítva: Lukács (5.)

Mindkét csapat vereséggel kezdte a szezont: a Dorog 2-0-s előnyről kapott ki a hosszabbításban Nyíregyházán, míg a Békéscsaba a rivális Szeged ellen maradt alul 1-0 arányban. Preisinger Sándor együttese javítani szeretett volna, de úgy tűnt, Lukács Raymondnak erről nem szólt senki: az 5. percben Izing Martin szabálytalankodott a csatárral szemben, aki azonban a földön fekve törlesztett és visszarúgott a dorogi védőnek. Görög Márió játékvezető a csabai támadót kiállította, a hazaiak játékosának pedig sárga lapot mutatott fel.

Az első igazán veszélyes lövés a hazaiak nevéhez köthető, az első negyedóra végén Girsik Áron lőtt 15 méterről, Krnács a jobb kapufa mellől ütötte a labdát szögletre. Hat perccel később Szedlár ment el a bal oldalon, a hosszú oldalon Barna Gergő érkezett, aki az ötösről óriási helyzetben mellé fejelt. A 27. percben csabai védelmi hiba után Girsik lőtt a kapu fölé. A 32. percig bírta az emberhátrányban lévő, a labdát keveset birtokló Csaba a nyomást: egy kifejelt labda került Papp Máté elé, aki 20 méterről zúdította a labdát a vendég kapu bal alsó sarkába (1-0). Hat perccel később még nagyobb bajba kerültek a vendégek: Girsik húzta meg a labdát az alapvonal fölé, középre lőtt labdája pedig Fazekas Lóránt lábáról vágódott a léc alá (2-0). A 19 éves védő tizenhetedik másodosztályú meccsén másodszor talált a saját kapujába, az előző szezonban a Nyíregyháza elleni 4-1-es vereség alkalmával vétett öngólt. A csabaiak az első félidő hosszabbításában jutottak el az első szögletükig, de végül igazi helyzet nélkül játszották le ezt a játékrészt, bár ehhez nagyban hozzájárult Lukács korai fegyelmezetlensége is…

 

Emberhátrányban csak a szépítésre és a tisztes helytállásra futotta

 

A félidőben kettőt cserélt Preisinger Sándor: Kitl Miklós és Szabó Péter érkezett Bora és Nagy helyére. Az első lehetőség azonban így is a Dorogé volt a szünet után is: Tóth Barnabás 16 méterről, tiszta helyzetből lőtt, de centikkel a léc fölé. A vendégek félórával a vége előtt két újabb cserét hajtottak végre, Nikola Pantovic és Ilyés Tamás lépett a pályára. A két játékos pillanatok alatt összehozott egy nagy helyzetet: utóbbi lábáról ugyan lecsúszott a labda, de előbbi 11 méterről a kapuval szemben lőhetett, Mursits Roland reflexmozdulattal ütötte ki a léc alá tartó labdát. Pantovic egy perccel később ismét próbálkozott, ezt már könnyebben védte a hazai kapus. A két csere jót tett a vendégeknek, de a szépítés a 76. percben sem jött össze: a dorogi védelem asszisztálása mellett Ilyés Tamás került ziccerbe, de az ötös sarkáról a hosszú sarok mellé gurított. A dorogiak is frissítettek a hajrára fordulva: a 82. percben Szedlár fejelt a kapu mellé. Egy perccel később szépített a Békéscsaba: egy rövid felszabadítást követően a korábban Dorogon játszó és a két csapat tavaszi meccsén is betaláló Kitl Miklós mintegy 22 méterről bombázott a kapu jobb oldalába (2-1).

Az utolsó percekben ugyan próbálkozott az egyenlítéssel a Csaba, de helyzetet már nem tudott kidolgozni, így a Dorog ezúttal egy találatot megtartott a kétgólos előnyéből. Preisinger Sándor csapata a második félidőben feljavult, de Lukács Raymond korai kiállítása megpecsételte a sorsát, ráadásul a támadó akár kétmeccses eltiltásra is számíthat. A két vereséggel kezdő lilák egy hét múlva a Tiszakécske ellen lépnek pályára a Kórház utcai stadionban.

 

További programok »

FEL