Szeptembertől mérnökképzés indul Orosházán

2019. július 26. 15:28 | behir

A város önkormányzata, a Táncsics Mihály Gimnázium és a Szegedi Tudományegyetem összefogásának eredményeképpen bővül a képzési lehetőségek sora Orosházán.

A pénteki sajtótájékoztatón Dávid Zoltán városvezető hangsúlyozta, hogy Orosházát iskolavárossá tennék, nagyobb esélyt adva a város és a környék lakosainak a sikeres életpályához – olvasható a polgármesteri kabinet közleményében.

– Folyamatosan építkezünk azért, hogy Orosháza, mint a megye meghatározó ipari városa hosszútávon sikeres lehessen a települések versenyében, ehhez mindenképpen szükségesnek láttuk az oktatási lehetőségek gyarapítását, összhangban a helyi cégek, vállalkozások szakemberigényeivel – fogalmazott Dávid Zoltán polgármester.

Dr. Bíró István, a Szegedi Tudományegyetem dékánja ismertette a részleteket, kiemelve őszintén reméli, hogy a város, az egyetem és a gazdasági szereplők együttműködése sikeres vállalkozás lesz, ehhez kérte valamennyi szereplő elkötelezett támogatását. A képzésre hétfőtől pótfelvételi keretében lehet jelentkezni, rendhagyó módon nem csupán költségtérítéses, hanem államilag támogatott képzési forma is elérhető.

Dr. Véha Antal, a mérnöki kar korábbi dékánja hozzátette, a gépészmérnök alapszak 15 fő jelentkezése esetén indul el Orosházán, levelező formában, így mindenképpen nagy lehetőség a munka mellett tanulni szándékozók számára is, a sajtótájékoztatón jelen lévő cégek képviselőit arra kérte, tolmácsolják ezt munkavállalóik felé. Elhangzott, a szakok száma a későbbiekben az igények tükrében bővíthető.

Üdvözölte és az iskolavárosi törekvések fontosságára hívta fel a figyelmet a Táncsics Mihály Gimnázium igazgatója, dr. Blahó János, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke, Szabó Géza pedig a kamara széleskörű támogatásáról biztosította a várost és az oktatási intézményeket.

További programok »

FEL