Kvasz András Repülőnap

2017. május 27. 16:04 | Balázs Anett

Május utolsó hétvégéjén több repülőgéptípust láthatnak, esetenként ki is próbálhatnak azok, akik ellátogatnak a Kvasz András Repülőnapra. A békéscsabai repülőtéren ejtőernyős ugrások, bemutató- és sétarepülések várják mindkét napon a repülés szerelmeseit.
A szombati napon a légiközlekedés állt a középpontba. Szinte amíg az egyik gép leszállt, a következő már emelkedett is a levegőbe. Mintegy tizenöt féle gépet Cessna-t, Autogyro-t, Dragonfly-t állítottak ki a szervezők. A gépek között ott van a világon egyedülálló Rubik Ernő tervezte „Kánya” is.
Mindkét nap lehet sétarepülni, közben pedig a magasban látványos légiparádé tárul a nézők szeme elé vagy éppen ejtőernyősök potyognak az égből.
A vitorlázó műrepülés titkait Laurinyecz Sándor ötszörös magyar bajnok vitorlázórepülő pilóta mutatta meg az érdeklődőknek, aki most éppen az Európa-bajnokságra készül. A motor nélküli gépek, akár 3000 kilométert is meg tudnak tenni a levegőben.
A vitorlázók mellett mezőgazdasági repülőgépet és katonai helikoptert is meg lehetett közelebbről vizsgálni. A repülőnap küldetése, hogy a látogatók megismerjék és megszeressék a repülést. Emellett egyik nem titkolt célja, hogy a pályaválasztás előtt álló fiatalabb korosztály közelebbről is megismerje tevékenységüket, és akár a repülés valamelyik szakágát válasszák hivatásuknak.

 

A hírről készült videó anyagunk:

További programok »

FEL