Kupával avatták fel a Körte sori műfüves pályát

2019. június 4. 10:44 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Négy általános iskola csapat részvételével rendezték meg az első CsabaPark Kupát, kedden. Ezzel az eseménnyel avatták fel hivatalosan a park Körte sori oldalán található műfüves pályát.

A sportrendezvényen az Erzsébethelyi, a Lencsési úti, a Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű és a Petőfi Utcai Álalános Iskolák U10-es korosztályába tartozó labdarúgó csapatai mérhették össze tudásukat.

– Mi nagyon örülünk annak, hogy részt vegyünk ezen a kupán. Felavatjuk, és reméljük, hogy sikeresen tesszük mindezt. Nagyon örülünk annak, hogy megméretethetjük magunkat újra azokkal a csapatokkal, akikkel a Diákolimpiákon is folyamatosan harcolunk, és bízunk benne, hogy ez most is sikeres lesz, és örömmel zárjuk a mai napot – mondta el Sas Dániel, a Petőfi Utcai Általános Iskola testnevelő tanára.

A műfüves pálya a Magyar Labdarúgó Szövetség támogatásával épült meg a park Körte sori oldalán, de a beruházás a CsabaPark fesztiválhelyszín komplex fejlesztése című programhoz is szorosan kapcsolódik.

– Fontosnak találtuk, hogy a műfüves pálya meghatározó kiegészítő eleme legyen a CsabaPark szolgáltatásainak, amely folyamatos, állandó látogatottságot tud eredményezni, hiszen szinte az év minden napján használható lesz ez a pálya. 

A Körte sori fogadóépületben öltözőket is kialakítottak, és van vendéglátási funkció, tehát abszolút képes arra, hogy ezeket az igényeket kiszolgálja és nyüzsgő helyszíne legyen a parknak – tájékoztatott Opauszki Zoltán, a Békéscsabai Médiacentrum Kft. ügyvezetője.

Az első CsabaPark Kupát végül kiélezett küzdelemben a Jankay iskola csapata nyerte meg.

A rendezvényt a TOP-6.1.4-15-BC1 - 2016-00001 számú "CSABAPARK FESZTIVÁLHELYSZÍN KOMPLEX FEJLESZTÉSE" című projekt támogatta.

 

További programok »

Labdarúgás

Viczián Ádám visszatért – három érkezőt jelentett be az Előre

Három új játékos igazolása vált hivatalossá a labdarúgó NB II rajtjára készülő Békéscsaba 1912 Előre csapatánál. A csabai nevelésű Viczián Ádám öt év után tért vissza a lilákhoz, Kővári Róbert Szegedről, Gyenti Kristóf pedig Debrecenből érkezett a klubhoz.
2024. július 4. 16:27
FEL