Kulturális Örökség Napjai a Munkácsy Mihály Múzeumban

2020. szeptember 20. 18:10 | Csiffáry Zsuzsanna

A Munkácsy Mihály Múzeum 2020-ban is csatlakozott a Kulturális Örökség Napjai című rendezvénysorozathoz, ezúttal is az építészeti örökségekre helyezték a hangsúlyt.

A Kulturális Örökség Napjai az Európai Örökség Napok (European Heritage Days) magyarországi eseménysorozata, amelyet immár ötven országban rendeznek meg évről évre. Magyarországon is több száz érdekes műemléket tekinthetnek meg az érdeklődők, akik egy-egy izgalmas programon vagy tematikus sétán is részt vehetnek. A Kulturális Örökség Napjai több mint 30 éve mind a vendéglátók, mind pedig a látogatók számára az épített örökség, a régészeti és természeti kincsek ünnepe.

 

 

A vasárnapi programunk két részből állt, volt egy tárlatvezetés az Egyszer volt, sosem volt – Békéscsabai épületek című időszaki kiállításból, majd városismereti sétára invitáltuk az érdeklődőket. A séta során felkerestük a kiállításon látott épületeket (vagy azok helyét) Békéscsaba belvárosában nyilatkozta Szakál Veronika a múzeum történész-múzeológusa. 

További programok »

Itthon

A járvány ellenére is Békéscsabára várták a kolbászkedvelőket

Idén elmaradt Magyarország egyik legnagyobb gasztro-kulturális rendezvénye, a Csabai Kolbászfesztivál, de a szervezők nem mondtak le teljesen a programról. Kicsit másképp, kevesebb résztvevővel és a biztonsági szabályokat betartva, Malac a jégen névvel készültek rendezvénnyel a Csabai Rendezvénypajtában.
11:38
FEL