Magyar kultúra napja és túralehetőségek ezen a hétvégén

2023. január 20. 06:45 | Kovács Andrea

Ugyan még nagyon az év elején járunk, és sok helyen a kulturális intézmények is csökkentett nyitvatartással üzemelnek, ezen a hétvégén már találhatunk néhány jó kikapcsolódási lehetőséget ígérő programot megyénkben.

Időrendi sorrendben vesszük végig a környék hétvégi programkínálatát. Érdemes ránézni a behir.hu programajánló oldalára, illetve a Békés Megyei Programok Facebook oldalára is, hiszen a cikk írását követően is érkezhetnek még friss ajánlato

 
Január 20. – péntek

A magyar kultúra napja alkalmából, és a 200 éves Himnusz tiszteletére több helyen tartanak megemlékezést. A Békés Megyei Könyvtárban 11 órától "Tetten ért pillanatok" címmel nyílik fotókiállítás, és ugyanekkor beiratkozási kedvezménnyel egybekötött játékra is várják a látogatókat. Békésen, ünnepi műsorral emlékeznek meg a Himnusz születésének napjáról. A Csaba Centerben ezen a hétvégén rendezik meg a már hagyományos három napos esküvő kiállítást, amely 14 órától várja a látogatókat. A Magyar – Lengyel Baráti Kulturális Egyesület székhelyén Megyeri-Horváth Gábor festőművész alkotásaiból nyílik kiállítás 16 órától, a  Lencsési Közösségi Házban pedig 17 órától a Márvány Fotóműhely tagjainak tárlatával és ünnepi műsorral tisztelegnek a magyar kultúra napja előtt. A Csorvási Művelődési Házban 17 órától szintén ünnepi műsorral emlékeznek meg a Himnusz születésének napjáról, a Gyulai Vígadóban pedig 18 órától a Budapesti Filharmóniai Társaság ad koncertet. Péntek este a sportrajongók sem maradnak program nélkül. Békéscsabán, a Városi Sportcsarnokban 18 órától az Érd elleni játszik az Előre NKSE NB-1 es csapata. 

 
Január 21. – szombat

A 80 éve történt doni katasztrófában elhunyt magyar katonák emlékére szervez túrát a MATASZ Békés megyei szervezete. A DON-80' emlékmenet 7 óra 15 perckor Mezőhegyesről indul.  A szabadba vágyóknak 9 órától kellemes kikapcsolódási lehetőséget nyújthat a Biharugrai Halastavakon tartózkodó madarak megfigyelésére szervezett, 6 kilométeres túra,  nem messze Dévaványán pedig 10 órától a  Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontban egy rövidebb, 1,5 km hosszú séta során ismerkedhetnek meg a hely téli élővilágával. Békéscsabán, a Jaminai Közösségi Házban 16 órától a magyar irodalom jeles képviselőinek humoros műveiből idézett részletekkel emlékeznek meg a magyar kultúra napjáról. Szombat estére is egy  sportprogramot ajánlunk. A BRSE csapata 18.30-tól az UTE ellen játszik a békéscsabai Városi Sportcsarnokban.  

 

Január 22. – vasárnap

Vasárnap délelőttre két túralehetőséget is kínálnak a szervezők. Szabadkígyóson, 9 órától a Nagyerdőben Vince napi túrára várják a szabadba vágyókat. Szarvason pedig 11 órától a Körösvölgyi Állatpark téli arculatát két órás vezettet séta során ismerhetik meg az érdeklődők. Vésztőn, a Sinka István Művelődési Központban 17 órától ünnepi műsorral emlékeznek meg a magyar kultúra napjáról. 

További programok »

Gyula

Kétezer fürdőbelépőt adományoztak a Vöröskeresztnek

A Gyulai Várfürdő vezetése évek óta kötelességének érzi az egészséges életmód promotálását. E küldetésük kapcsán már több ezer belépőjeggyel, és véradások szervezésével is segítik a Magyar Vöröskereszt munkáját.
2023. március 20. 15:30
FEL