Krimit tud? – Játékos vetélkedő középiskolásoknak

Krimit tud néven hirdetett játékos vetélkedőt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya. A Dél-alföldi régió elődöntőjét csütörtök délelőtt rendezték meg Békéscsabán.

 

 

A játék a Beugró című műsor mintájára készült. A háromfős csapatoknak különböző szituációs feladatokat kellett eljátszaniuk.

– Megelőzéssel kapcsolatos témákat kapunk, ezen belül garázdaság, lopás, internet veszélyei és olyan témák kerülnek elő, amelyek a mai világban elég fontosak a fiatalok életében – mondta el az egyik játékos, Kovács Anikó.

A Dél-alföldi régió elődöntőjére 4 település 9 csapata érkezett a békési megyeszékhelyre.

– A nyolc év során közel 250 gyereket mozgattunk meg ezzel a vetélkedővel, több, mint 85 iskola vett benne részt. Számos olyan lelkes pedagógus, illetve bűnmegelőzésben dolgozó szakember, rendőrkollega készítette fel a gyerekeket, akik minden nap jelen vannak a diákok életében és tudják, kik azok, akik szeretnék ezt részvételükkel is gazdagítani a programot. Ma is ilyen gyermekcsapatot fogadunk – fogalmazott a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály vezetője, Szoboszlai Zsuzsa rendőr alezredes.

Az országos döntő novemberben lesz, Budapesten.

Megosztás:

Címke: , , , ,