Bűnmegelőzési tudnivalókból versenyeztek a középiskolások

2019. október 10. 18:14 | behir

Idén is Békéscsaba adott otthont a „Krimit tud?” bűnmegelőzési témájú vetélkedő regionális elődöntőjének. A középiskolásoknak rendezett megmérettetésen a szentesi diákok bizonyultak a legjobbnak.

A „Krimit tud” elnevezésű bűnmegelőzési vetélkedőt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya hívta életre kilenc évvel ezelőtt azzal a céllal, hogy a középiskolás fiatalok foglalkozzanak a bűnmegelőzéssel és játékos formában elsajátítsák és használják a helyes viselkedési normákat. Az október 10-én, Békéscsabán megrendezett regionális elődöntőn Csongrád, Bács – Kiskun és Békés megyei középiskolás diákok képviseltették magukat, megyénként két-két csapattal – olvasható a police.hu-n.

A versenyzők a televízióból már jól ismert „Beugró” című műsor tematikája alapján játszottak el különböző szituációkat. Ezeket úgy állították össze a szervezők, hogy a napjainkban a fiatalokat leginkább érintő témakörök kerüljenek elő. Szó volt például az internetes közösségi oldalak használatáról, a drog-és az alkoholfogyasztás veszélyeiről, valamint az elkövetővé, illetve áldozattá válás elkerülésének lehetőségeiről is. A feladatok során a meghatározott kerettörténet lehetőségein belül kellett improvizálniuk a versenyzőknek. Az előadások mindegyike vidám és szórakoztató volt, a diákok pedig a színjátszás számos eszközét kihasználva  a saját nyelvezetükkel mutatták be, hogy mit gondolnak egy-egy témakörről.

A háromtagú zsűri bűnmegelőzési és színészi szempontból is értékelte a csapatok teljesítményét. A versenyben első helyezést értek el el a szentesi Horváth Mihály Gimnázium diákjai, második helyen végzett a Kecskeméti Szakképzési Centrum Kada Elek Közgazdasági Szakgimnázium csapata, míg a harmadik helyet a mezőkovácsházi Hunyadi János Gimnázium tanulói szerezték meg.  A régiót az első helyezést elért csapat fogja majd képviselni a 2019. november 12-én, Budapesten megrendezésre kerülő döntőn.

További programok »

FEL