Közösségi élmény a mindennapokért

2016. szeptember 2. 17:23 | behir.hu

Idén Békéscsaba ad otthont a Társadalombiztosítási Kupának, amelyet tízedik alkalommal szervez meg a Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság. A hétvégi rendezvényen több mint kétszázan mérhetik össze tudásukat labdarúgásban, röplabdában, tollaslabdában és asztaliteniszben.

A társadalombiztosítás területén dolgozók töltötték meg a Szent István Egyetem konferencia termét. A rendezvény házigazdájaként Gajda Róbert kormánymegbízott köszöntötte a sportolókat és hangsúlyozta, azoknak, akik együtt dolgoznak, szükségük van a közösségi élményekre, amelyek segítenek a mindennapokban is. A társadalombiztosítási kupára a hagyományoknak megfelelően megérkezett az olimpiai láng, majd az esküt is letették a sportolók.- A sport és a szakma jó hírnevéért, sportszerűen küzdő félként veszek részt – szólt a kórus. A hétvége arra is lehetőséget nyújt, hogy az ország különböző pontjain dolgozók megismerjék egymást.

- A sport mellett a szakmai kérdések is felvetődnek és az itt kialakult kapcsolat alapján, amikor gond van, akkor fel lehet egymást hívni, például Nyíregyházáról Vas megyét. Nekem ez a gondom, ti hogyan csináljátok, hogyan tudtok segíteni. A feladatok hasonlóak, a problémák hasonlóak, a közösség és a jó kedv pedig segít mindezen – emelte ki Prof. Dr. Mészáros József, az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság főigazgatója.

A megnyitó után több helyszínen zajlottak a küzdelmek. A kispályás focicsapatok a főiskola műfüves pályáján játszanak egymással ezen a két napon. Eközben a sportcsarnokban is elkezdődött a versengés, hiszen női röplabdában és tollaslabdában is összemérhetik tudásukat a csapatok. 

- Budapestről a nyugdíjfolyósítótól érkeztünk, nagyon vártuk, nagyon izgatottak voltuk. Reméljük, hogy hazavisszük az aranyat - emelte ki a fővárosi csapat kapitánya, Erdei Krisztina.

A sportversenyek döntőit szombat délután rendezték, de emellett kulturális és zenei programok is várták a résztvevőket.

FEL