Közösség, Média és Művelődés - Konferencia Békésen

2017. május 15. 07:23 | Knyihár Mihály

Az elindulás nehézségei, valamint maguk a közösségi terek voltak annak a konferenciának a középpontjában, amelyet már ötödik éve rendeznek meg Békésen. A Közösség-Média-Művelődés elnevezésű konferencián az érdeklődőknek a szünetekben lehetőségük volt az előadókkal is beszélgetni tapasztalataikról, sőt, akár segítséget is kérhettek saját ötleteikkel kapcsolatban.

A konferencián idén két fő témát érintettek: az új, innovatív tevékenységek elindításának nehézségeit, illetve a már meglévő közösségi helyek új funkciókkal való feltöltését.

- Meglévő közösségi és kulturális intézményekben nagyon jó lehetőségek tárulnak fel, ezek az intézmények akár innovációs inkubátorházként is működhetnének, a közösségszervező és közösségfejlesztő funkcióik mellett. Amennyiben ezek a lépések elindulnak, akkor újabb erőforrásokat lehetne bevonni - mondta el Koszecz Sándor, a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ igazgatója

Az előadások között a vidéki Start Up-közösségek fejlesztéséről és piacra juttatása céljából létrejött input programról is szó esett. Karmann Roland, a dél-alföldi régió csoportvezetője előadásában kitért arra, hogy a program fő célja, hogy új Ustreamek, új prezik jöjjenek létre.

- Szeretnénk egy olyan mentorhálózatot kiépíteni, melynek az alapjait már letettük, már az első mentoraink is megvannak, akiket a start up-ok mellé tudunk rakni. Ezek olyan szakemberek akik már olyan tudással rendelkeznek, hogy egy 2-3 fős csapattal egy ötlet szintről elindulva,  a mentor segítségével akár egy nagy céggé is képes legyen fölnőni. Fontos lenne, hogy országosan létrejöjjön egy úgynevezett Coworking iroda, amelyet akár 1-2 napra vagy akár órákra is lehetőségük lenne kibérelni az olyan Start Uppereknek, akiknek még nem áll módjukban fenntartani egy irodát – emelte ki Karmann Roland, aki szerint ezeknek kiváló helyszínt biztosíthatnának a művelődési házak.

A rendezvény szüneteiben, a külön teremben kialakított témaasztalok mellett az érdeklődőknek lehetőségük volt az előadókkal beszélni tapasztalataikról, sőt, akár segítséget is kérhettek saját ötleteikkel kapcsolatban. A konferencia egy kerekasztal beszélgetéssel zárult.

 

A hírről készült videó anyagunk:

FEL