Békéscsabán egyeztetett a szerb és a magyar röplabda szövetség

2022. december 7. 17:40 | Vincze Attila

Békéscsabán tartott egyeztetést a magyar és a szerb röplabda szövetség. A találkozó annak apropóján jött létre, hogy a megyeszékhely lesz a társházigazdája az U17-es leány utánpótlás Európa-bajnokságnak, 2023-ban.

A városháza dísztermében tartott eseményen Baran Ádám, a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület elnöke elmondta: különleges alkalom volt, hogy az elmúlt másfél napban a szerb és a magyar szövetség elnöksége Békéscsabán tanácskozott. Mint fogalmazott, a két szervezet stratégiai megállapodásában a város és a klub is kiemelt szerepet kap.

– Hiszek abban, hogy a jövőben számos projekt mentén fog tudni együtt dolgozni a két szövetség, mint például utánpótlás-nevelés, -képzés, illetve különböző tudományos területek. Nagyon sok olyan témát érintettünk, amelyeket konkrétumokká fogunk formálni a következő hetek és hónapok során – részletezte.

 

 

Békéscsaba polgármestere hangsúlyozta, hogy a település az Európa-bajnoki rendezésből csak profitálhat majd, hiszen nagyon régen volt már hasonló világverseny Békéscsabán. Szarvas Péter megjegyezte, hogy a hazai U17-es együttes a megyeszékhelyen játssza majd az összes csoportmérkőzését a jövő júliusi kontinensviadalon. 

– Ahhoz, hogy ez létrejöjjön, nemcsak a röplabda szövetségek döntése kellett, hanem az is, hogy a magyar kormány támogatásából megújult a városi sportcsarnok és megépült a röplabda akadémia. Mindkettő helyszín lesz majd a röplabda Európa-bajnokságon. Fontos volt továbbá a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület évek óta tartó szisztematikus, magas színvonalú munkája – emelte ki.

A Szerb Röplabda Szövetség elnöke határozottan kiállt a rendezés mellett. Mester Gyula emlékeztetett arra, hogy a torna másik csoportjának mérkőzéseit, illetve az elődöntőket és a döntőt Szerbiában rendezik majd. 

– Sikeres Európa-bajnokságot fogunk rendezni, hisz mind a két országnak volt már lehetősége az elmúlt időszakban, hogy ilyen fontos sporteseményt szervezzen. Remélem, hogy sok szurkoló lesz jelen. Júliusról van szó, de biztos vagyok benne, hogy Békéscsabán és Szerbiában is mindenki követi a röplabdát. Ezek a fiatal lányok megérdemlik, hogy telt ház előtt játsszák le a meccseiket – mondta. 

 

 

Kersch Ferenc, a Magyar Röplabda Szövetség elnöke megjegyezte, hogy a kétnapos találkozón szó esett a két szervezet közötti további lehetséges együttműködésekről is.

– A szerb röplabdázás egy nagyon komoly szinten áll a világ röplabdázásban, mi teljes mértékben nyitottak vagyunk arra, hogy ez igencsak gyakori legyen, akár negyedéves rendszerességű. Több programról beszéltünk, több olyan területről, ahol együtt tudunk működni – összegezte a két fél megállapodásának előnyeit az elnök. 

További programok »

FEL