Közlekedik a család vetélkedőt rendeztek szombaton Békéscsabán

2019. május 12. 08:11 | Gyemendi Réka

Nyolcadik alkalommal szervezi meg az ORFK–Országos Balesetmegelőzési Bizottság a közlekedésbiztonsági vetélkedőjét, amelynek fődíja egy új autó. A vetélkedősorozat elsődleges célja, hogy minél szélesebb körben felhívja az állampolgárok figyelmét a körültekintő, megfontolt közúti közlekedési fontosságára, a szülői példamutató magatartásra és a család közösségnevelő erejére. Szombaton Békéscsabán, a Skoda szalonban is összemérhették tudásukat a családok.

Az április 13-tól  június 1-ig tartó versenyre minden olyan magyarországi lakóhellyel rendelkező család nevezhetett, ahol legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, továbbá 6–17 év közötti gyereke(ke)t nevelnek. A családok egy tesztlap kitöltése után autós és kerékpáros ügyességi feladatok, műszaki ismeretek és elsősegélynyújtás terén mérik össze felkészültségüket.

 

Kép: Tóth Áron

 

A közlekedésbiztonsági feladatokból álló versenyek végén megyénként és a fővárosból egy-egy család jut tovább az országos döntőbe, amelyet június 22-23-án rendez meg az ORFK-OBB. Itt a családok a tesztlap kitöltése után autós és kerékpáros ügyességi feladatokban, műszaki ismeretekben, elsősegélynyújtás terén és egyéb, a közlekedésbiztonsággal kapcsolatos feladatok elvégzésével mérik össze felkészültségüket.

 

Kép: Tóth Áron

 

Minden, az országos döntőbe jutott család egy-egy 30 000 forint értékű üzemanyag utalványt, valamint Europ Assistance Autó SOS bázis csomagot kap ajándékba. A 2.-20. helyezett család egy-egy belföldre szóló térítésmentes hétvégi üdülésre jogosító kupont kap. Az országos verseny fődíja egy Skoda Fabia Ambition típusú személygépkocsi.

A területi verseny május 18-án folytatódik Kecskemétet, Székesfehérváron, Szombathelyen és Tatán. További információ: kozlekedikacsalad.hu.

További programok »

Itthon

Opauszki Zoltán: Öt-hét éven belül akár szintet ugorhatunk a turizmusban

A Békéscsabai Turisztikai Egyesület a közelmúltban tartotta közgyűlését a Szlovák Tájházban, ahol megtárgyalták Békéscsaba turizmusfejlesztési koncepcióját is. Az egyesület elnökével, Opauszki Zoltánnal erről, valamint a térségben rejlő turisztikai lehetőségekről beszélgetett a 7.Tv Csabai Forgatag című műsorában Csiffáry Zsuzsanna műsorvezető.
13:47
FEL