MSZP: Maradtak kérdőjelek a buszközlekedés esetén

2019. november 29. 14:30 | Sipos Gábor

Miklós Attila MSZP-s képviselő pozitívan nyilatkozott az önkormányzati választások utáni első közgyűlésről.

Miklós Attila a csütörtöki közgyűlés napirendi pontjai és határozatait pénteken délelőtt értékelte. Véleménye szerint a város érdekében jó irányba mutatnak a grémium elképzelései. A szocialista politikus támogatja az olyan kezdeményezéseket, mint a 60 ezer fa Békéscsabán civil szerveződés elképzeléseit. Külön öröm a számára, hogy a megépülő Wenckheim-kerékpárút miatt kivágandó 55 fa helyett 100 darab előnevelt fát ültet majd a város. Ezen kívül nagyon fontosnak tartja, hogy a létesülő napelem parkban létrehoznak egy látogatóközpontot, ahol az érdeklődők mindent megtudhatnak a park működéséről és a zöld energia létjogosultságáról.

Miklós Attila elmondta, hogy kiemelten kezelik a békéscsabai közösségi közlekedés kérdését. Hangsúlyozta, hogy szerintük is szükség van az 50 darabos, "vandálbiztos", elektromos rásegítésű kerékpár üzembe helyezésére, de valójában a használatba vétel utáni időszakban derülnek ki a mostani döntések létjogosultságai, például az, hogy az öt kölcsönző állomást jó helyre tervezték-e.

Az önkormányzati képviselő a tömegközlekedéssel, pontosabban a Volánbusz Zrt. járműparkjával kapcsolatos aggályait is megosztotta, miszerint jelenleg nincs klímás busz és mindössze 6 alacsony padlójú jármű járja Békéscsaba utcáit, illetve koros gépjárművekből áll össze a szolgálatot teljesítő géppark.

– Fontos lett volna, hogy a pályázatra olyan jelentkezőt várjunk, aki a járműpark frissítését is vállalja és nem olyan formában, mint a Volánbusz. A városnak 160 millió forintot kellett volna kifizetni évente pluszban azért, hogy Békéscsabán jelentős cseréket hajtson végre a társaság. Ez az új pályáztatás sikertelen volt, így újabb két évre kötünk szerződést a Volánbusz Zrt.-vel. Reméljük, hogy az új országos társasággal sikeresebbek lesznek a tárgyalások – jegyezte meg a politikus.

 

Miklós Attila

 

Az MSZP képviselője elmondta, hogy örült annak, hogy Herczeg Tamás, a térség országgyűlési képviselője megjelent az ülésen. A hozzá intézett kérdései érintették a háziorvosi praxisok helyzetét, kiemelte az orvosok leterheltségét és felvetette egy ösztönző rendszer bevezetését számukra. Miklós Attila kérte az országgyűlési képviselő segítségét abban a kérdésben, hogy a háziorvosok rendelőinek a karbantartására, felújítására nincs pénzügyi fedezet, erre csak az országgyűlés szolgátathatna forrásokat.

Az önkormányzati képviselő elmondta, hogy a képviselőtestület beszámolt a 2019-es év első háromnegyed évi költségvetéséről, amely szerinte is jól alakul. Véleményük szerint habár az eddigi számok az előirányzathoz képest nem állnak rosszul, megkérdőjelezik az év végi helyi adóbevételekről készült becslések helyességét. Ezen kívül arra figyelmeztetett, hogy az önkormányzat tulajdonában lévő ingatlanok nehogy felelőtlenül legyenek kezelve.

További programok »

Itthon

Jakab: „A békési melós 140 ezerrel kap kevesebbet, mint a fővárosi kollégája”

Egy Békés megyei munkája is ér annyit, mint bárki másé Európában címmel tartott sajtótájékoztatót hétfő délután, a békéscsabai Petőfi ligetben Jakab Péter, az előválasztás miniszterelnök-jelöltje, és Stummer János országgyűlési képviselő, aki az ellenzéki előválasztáson Békés megye 1. számú választókerületében indul.
2021. június 21. 17:02
FEL