Közép Európai Liga forduló Békéscsabán, tét az alapszakasz győzelem!

2016. február 24. 06:51 | behir.hu

Nincs megállás! a Linamar - Békéscsabai Röplabda SE bajnoki és Magyar Kupa címvédő csapatára újabb izgalmas, és minden bizonnyal a közönséget lázba hozó találkozók várnak. Szerda este az osztrák bajnok Schwechat együttese ellen kezdenek Soósék, majd pénteken a szintén veretlenül álló szlovén sztárcsapat,  a Maribor lesz az ellenfele a viharsarkiaknak.

A hétvégén a bajnokságban remek főpróbát tartó csabaiak nem titkolt szándéka a hibátlan mérleg megőrzése, amely a Közép Európai Liga első helyét jelentené, és egy tekintélyt parancsoló sikert is a szlovén rivális ellen, hiszen a pénteki ellenfél a papírforma alapján esélyes a márciusi döntőben az aranyéremért is csatába szállni. A szerdai mérkőzés előtt köszöntik a Magyar Kupa győzelmet megszerző csapatot, így a klubnál mindenki abban bízik, hogy sokan kilátogatnak majd az ünnepélyes pillanatok, és az ünneplés miatt is a városi sportcsarnokba.

A résztvevők véleménye a következő pár napról:

Bodnár Dorottya: Az utolsó MEVZA torna vár ránk a héten, és nagy örömünkre végre ismét itthon játszhatunk. Már korábban eldőlt, hogy bejutottunk a Final Fourba, ennek ellenére nem tét nélküli egyik találkozó sem. Az alapszakasz elsősége a tét,amely megszerzéséhez az első lépés,szerdán az osztrák bajnok legyőzése. Ha sikerrel vesszük a találkozót,akkor pénteken a még szintén veretlen Mariborral fogunk az első helyért csatázni, ahol hajtani fog minket, hogy mi legyünk az elsők akik két vállra fektetik őket a Közép Európai Ligában.

Soós Nikolett: A bajnokság elején kitűztük a céljainkat, ebből egyet már teljesítettünk, várnak ránk az újabb kihívások, amiket sikeresen szeretnénk végrehajtani. Személy szerint várom a Schwechat és a Maribor elleni összecsapásokat. Úgy érzem a csapat egyben van és készen állunk, hogy újabb sikereket érjünk el. Számítunk szurkolóink támogatására!

Sasa Nedeljkovic: Jó pillanatban játszunk itthon a MEVZA torna keretében. Újabb kihívások várnak ránk, amelyekre tisztességesen felkészültünk.

További programok »

FEL