Közelebb léptek a kupadöntőhöz

2016. január 8. 10:05 | behir.hu

Jászberényi győzelmével egy lépésre került a Magyar Kupa döntőtől a BRSE! A csabai lányoknak a január 19-i visszavágón két szettet kell nyerni a fináléba jutáshoz.

A hazaiak kiválóan kezdték a meccset, 10-5-re elhúztak a viharsarkiaktól. Az első játszmában a kék mezes hazai lányok kevés rontással dolgoztak, 18-13, majd 24-19 is volt az állás. Innen még Szakmáry nyitásai révén és a jó mezőnymunkának köszönhetően 24-23-ra felzárkózott riválisához a BRSE, de a végén éppen egy rontott szerva okozta a csabaiak szett veszteségét. 

A második játszma első harmadában újra a hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, és 8-3-ra lógtak meg a bajnoki címvédőtől. A kupában első aranyérmükre hajtó csabai lányok egy pontra, 12-11-re fel is zárkóztak. Innentől kezdve egyik gárda sem tudta leszakítani magáról a másikat, 20-20-ig fej fej mellett haladtak a csapatok. A kiélezett végjátékban a jobban koncentráló és ebben a periódusban kevesebbet hibázó Békéscsaba két játszmalabdához jutott. Az elsőt ugyan hárította a Jászberény, Tatjana Matic akciója után azonban egyenlített a BRSE.

A jászberényiek a folytatásban már nem tudták tartani az addig mutatott formájukat. 11-6 után növelte előnyét és 19-11-re lógott meg a Békéscsaba. A mély gödörben lévő berényi csapat a hajrában sem tudott közelebb lépni a vendégekhez, akik így már 2-1-re vezettek. A negyedik játszma kezdetén még 5-4-re a hazaiak vezettek, innen azonban 16-7-re húztak el Soós Nikolették. A bravúrral négy közé jutó berényiek mindent megtettek a szorosabb eredményért, de fordítani már nem tudtak, így a BRSE gárdája megérdemelten győzött Jászberényben. A visszavágót január 19-én, kedden Békéscsabán rendezik majd.

Jászberényi RK– Linamar-Békéscsabai RSE 1-3 (23, -23, -15, -15).
Jászberényi RK: Brkovic, Borsos, Bleicher N., Mishonova, Gardovic, Pintér. Liberó: Lékó. Csere: Takács, Gregor, Bleicher R., Bertók (liberó). Vezetőedző: Deme Gábor.
Linamar-Békéscsabai RSE: Clement, Matic, Bodnár, SOÓS, Szakmáry, TÁLAS. Liberó: MOLCSÁNYI. Csere: Nagy V., Fábián, Korniss. Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.

Kovács Dávid

 

További programok »

FEL