Röplabda: A Fatum Nyíregyháza kétszettes hátrányból fordítva jutott kupadöntőbe

2021. március 13. 18:32 | behir

A Fatum Nyíregyháza 2-0-s hátrányból fordítva legyőzte az UTE együttesét és bejutott a Magyar Kupa döntőjébe! A szabolcsiak a kétszeres győztes BRSE-vel vagy a Kaposvárral játszhatnak a trófeáért.

A két együttes a bajnoki alapszakaszban kétszer találkozott egymással, mindkét alkalommal 3-0-ra nyertek a nyíregyháziak.

Emiatt, illetve a bajnokság során mutatott teljesítmény alapján is a Fatum volt az esélyesebb: a Nyíregyháza mindössze egy vereséggel első helyen zárta az Extraliga első szakaszát és már az elődöntőbe is bejutott, az UTE azonban ötödik lett és 3-0-ra elveszítette a Vasassal szembeni negyeddöntőt.

Az előző idényben a nyírségiek - hazai pályán - ezüstérmet nyertek, az Újpestnek akkor a bronz jutott.

A szombati első játszmában villámrajtot vett a Horváth András edzette fővárosi csapat, amely kiváló sáncmunkájával teljesen elbizonytalanította a nyíregyháziak támadóit. Németh Szabolcs nyírségi együttese ennek ellenére kétszer is ledolgozta hatpontos hátrányát, sőt, szettlabdáig is eljutott, de végül némi meglepetésre a tíz blokkot összeszedő UTE-é lett az első felvonás.

A második játszmára a fél kezdőcsapatát lecserélte Németh, ám 9-2-nél így is óriási hátrányban volt alakulata. Ekkor az Újpest került hullámvölgybe, Varga pontjaival fordítottak a szabolcsiak, de a szoros végjáték ismét a kolumbiai Valerin Carabali vezette fővárosiaké lett, akik így egy órányi játék után közel kerültek a bravúrhoz.

A harmadik szettre újra eredeti kezdőcsapatával állt fel a Nyíregyháza, amely a korábbiaknál sokkal precízebben, nagyobb akarással röplabdázva könnyedén szépített. A negyedik etapra összeszedték magukat az újpestiek, de a játékrész derekán az egyre inkább magára találó Lacombe Zsófia támadásaival ötpontos fórt alakított ki a Nyíregyháza, amit a szlovák Nikola Radosova ponterős játékának köszönhetően meg is őrzött, így jöhetett a döntő játszma.

A rövidített felvonásban is végig a szabolcsiak irányítottak, megtörték az újpestiek ellenállását és végül a vártnál nehezebb, 131 perces csatában bejutottak a vasárnapi fináléba.

A mezőny legeredményesebb játékosa Radosova volt 19 ponttal.

A nyolcszoros kupagyőztes nyírségiek történetük 14., sorozatban pedig negyedik fináléjukra készülhetnek. A 12-szeres első UTE - akárcsak tavaly - a bronzéremért küzdhet vasárnap.

K&H női röplabda Magyar Kupa, elődöntő:
Fatum Nyíregyháza-UTE 3-2 (-24, -23, 13, 19, 8)
A legeredményesebb játékosok: Radosova 19, Vasziljeva 13, Ortiz 11, illetve Carabali 14, Petőváry 12, Kojdova 11

 

Forrás: MTI

 

További programok »

Sport

FEL