Közel százhetven zenész fújta együtt

2018. július 2. 17:55 | Szendi Rita

Hatodik alkalommal rendezték meg a Nemzetközi Fúvószenekari Találkozót, Békésen. Az egész estés koncert a XLII. Békés-tarhosi Zenei Napok programja volt a Kecskeméti Gábor Kulturális Központban.

Dixiland, polka, indulók – népszerű, könnyen fogyasztható zeneszámokkal készültek az előadók a Nemzetközi Fúvószenekari Találkozóra.

– A Békés Városi Zenekar repertoárján vannak klasszikus indulók, polkák, de nagyon szívesen játszunk filmfeldolgozásokat, filmslágereket, operettet, mindenféle népszerű dallamot, amit a fiatalok és az idősebb korosztály is szívesen hallgat – mondta el  a Békés Városi Ifjúsági Fúvószenekar vezetője, Bagoly László.

Békésről, Csorvásról, Debrecenből és Gyergyószentmiklósról érkezett a négy fúvószenekar és egy mazsorett csoport.

– Négy csoport fellépésével, illetve egy mazsorett csoporttal egészült ki az előadás – jegyezte meg a fesztivál igazgatója, Túri Andrea, hozzátéve, hogy az elmúlt évek eddigi legjobb összeállítását hallhatta a közönség Békésen.

 

 

További programok »

Kultúra

Rákász Gergely koncertorgonistát bombáztuk kérdéseinkkel

Mindössze 15 évesen, az ország legifjabb koncertorgonistájaként adta első hangversenyét. Az azóta eltelt közel három évtizedben összesen több mint 1500 fellépése volt. Hogy bírja a tempót? Milyen szerepet játszik az életében a család? Mit jelent számára az advent és a karácsony? Mennyire amerikai vagy éppen magyar az a mentalitás, ami szerint az életét éli? Rákász Gergelyt ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel bombáztuk, s ő derekasan állta a sarat.
15:00
FEL