Közel százhetven zenész fújta együtt

2018. július 2. 17:55 | Szendi Rita

Hatodik alkalommal rendezték meg a Nemzetközi Fúvószenekari Találkozót, Békésen. Az egész estés koncert a XLII. Békés-tarhosi Zenei Napok programja volt a Kecskeméti Gábor Kulturális Központban.

Dixiland, polka, indulók – népszerű, könnyen fogyasztható zeneszámokkal készültek az előadók a Nemzetközi Fúvószenekari Találkozóra.

– A Békés Városi Zenekar repertoárján vannak klasszikus indulók, polkák, de nagyon szívesen játszunk filmfeldolgozásokat, filmslágereket, operettet, mindenféle népszerű dallamot, amit a fiatalok és az idősebb korosztály is szívesen hallgat – mondta el  a Békés Városi Ifjúsági Fúvószenekar vezetője, Bagoly László.

Békésről, Csorvásról, Debrecenből és Gyergyószentmiklósról érkezett a négy fúvószenekar és egy mazsorett csoport.

– Négy csoport fellépésével, illetve egy mazsorett csoporttal egészült ki az előadás – jegyezte meg a fesztivál igazgatója, Túri Andrea, hozzátéve, hogy az elmúlt évek eddigi legjobb összeállítását hallhatta a közönség Békésen.

 

 

További programok »

Kultúra

Három új időszaki tárlattal várja látogatóit keddtől a Munkácsy Mihály Múzeum

Egy három hónapos böjt végéhez ért a békéscsabai kulturális élet, hiszen március 27-e hétfőtől újra nyithattak az intézmények. Az energiaválság következtében december végén az önkormányzat kénytelen volt bezárást elrendelni. A kényszerszünet alatt a Munkácsy Mihály Múzeum munkatársai dolgoztak a háttérben, két kiállítást frissítettek, illetve három időszaki tárlatot készítettek el a látogatóik számára, akik keddtől léphetnek be ismét az intézmény kapuján.
2023. március 27. 18:35
FEL