Köszöntötték az év első békéscsabai babáját

A Csaba Baba program támogatást is megkapja a család.

Tavaly csaknem 14 millió forint összértékben támogatták a békéscsabai újszülötteket a Csaba Baba program segítségével. Nagyban elősegíti a város megfiatalítását a kezdeményezés – vélik a Fidesz helyi képviselői. A frakció egyúttal köszöntötte az idei év első békéscsabai babáját is.

Ahogy már néhány napja beszámoltunk róla, idén Szász Ádám született első babaként Békéscsabán. Szerdán Zelenyánszkiné dr. Fábián Ágnes Békéscsaba tanácsnoka és Tímár Ella önkormányzati képviselő a Fidesz frakció nevében köszöntötték az idei első újszülöttet, aki békéscsabaiként a Csaba Baba program támogatást is megkapja.

– Lehet, hogy egy új bankszámlaszámot nyitunk neki, vagy ha bármi kell most hirtelen, akkor azt fogunk vásárolni, konkrét elképzelés még nincs – mondta el kérdésünkre Szászné Nagy Veronika, a kisfiú édesanyja.

A helyi családokban született csecsemők életkezdési támogatásáról 2014 szeptemberében döntött a békéscsabai közgyűlés.

– Ennél eredményesebb dolog nincs, mint amikor megkapják ezt a támogatást a családok, és – ennek is köszönhetően – ez a kisgyerek itt, Békéscsabán fog majd felnövekedni. – véli Zelenyánszkiné dr. Fábián Ágnes, tanácsnok.

A Csaba baba program 2015 januárjától nyújt azonnali segítséget a békéscsabai újszülötteknek és családjaiknak. Az önkormányzati támogatás az idei évben is minden békéscsabai csecsemőnek jár majd.

– Ő az első baba ebben az évben, de remélem, hogy minél többen fognak még születni ebben a kórházban, és még több gyereknek tudjuk átnyújtani ajándékként, a Csaba baba programot. Természetesen emellett nagyon sok további támogatással, például étkezési támogatással is tudja segíteni az önkormányzat a családokat. – hangsúlyozta Tímár Ella, önkormányzati képviselő.

Az azonnali támogatást népesség megtartó, életminőség javító és a békéscsabai identitást elősegítő szándékkal hozták létre – mondta dr. Ferenczi Attila. A tanácsnok szerint sikeres a program.

– Az önkormányzat erre a célra évente 20 millió forintot különített el. Tavaly 325 békéscsabai család örvendhetett kis újszülöttnek, illetve ebből hat családban ikrek születtek. Gyakorlatilag nem a családot támogatjuk 42 ezer forinttal, hanem a gyerekeket. Nevesül ezek a családok 84 ezer forint támogatást kaptak. – tájékoztatott dr. Ferenczi Attila.

2016-ban 331 békéscsabai csecsemő kapta meg a Csaba Baba életkezdési támogatást, mintegy 14 millió forint összértékben.

Megosztás:

Címke: , , , , ,