Köszönet a hősöknek – virtuális tárlatot rendez az orosházi művelődési központ

2020. augusztus 14. 08:39 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Az orosházi Petőfi Művelődési Központ munkatársai a koronavírus-járvány miatti kényszerszünet alatt is biztosítottak kiállításokat az érdeklődőknek, igaz a virtuális térben.

Az elmúlt hónapokban az orosházi településalapítás ünnepéhez kapcsolódva helyi festők városi témájú képeit, majd a pedagógusnap alkalmából 30 pedagógus alkotásait mutatták be. Jelenleg az orosházi egészségügyi és szociális intézmények dolgozóinak munkáiból látható egy virtuális tárlat.

 

 

Az érdeklődők a Petőfi Művelődési Központ honlapján néhány kattintással körbejárhatják a virtuális termet, ahol a különböző alkotásokra és az azok készítőjét bemutató leírásokra is ránagyíthatnak. A kiállításon bölcsődei dajkák, családsegítő- és mentálhigiénés szakemberek, gyermekorvos, szülésznő és idősgondozó is bemutatja alkotásait. A kulturális intézmény ezzel a kiállítással hívja fel a figyelmet az orosházi egyészségügyi és szociális dolgozók helytállására.

– Arra kértük az orosházi egészségügyi és szociális intézményeket, kérdezzék meg a kollégáinkat, hogy kik azok, akik szívesen bemutatkoznának. A jelenlegi kiállításon nyolc hölgynek a munkáit láthatjuk, nagyon változatos technikákkal. A művelődési központ ezzel a kiállítással kívánja azokra irányítani a figyelmet, akik a koronavírus-járvány alatt helytálltak, és a munkájuk mellett még ilyen egyedülálló alakotásokat is készítettek – emelte ki Baranyainé Imre Julianna, a Petőfi Művelődéi Központ kulturális szervezője.

Az orosházi művelődési központ az újranyitást követően is készít hasonló virtuális tárlatot, a következő összeállítás is a járványhoz kapcsolódik majd. A Táncsics gimnáziumban hagyomány, hogy márciusban tárlatot szerveznek az iskola diákjainak, ami idén elmaradt, ezért ennek a kiállítási anyagát készítik el online változatban, és úgy tervezik, hogy tanév kezdésre tudják időzíteni a közzétételét.

További programok »

FEL