Kósa Lajos: Legyen Gyula fejlődése töretlen a jövőben is

2019. október 1. 07:19 | Papp Ádám Sándor

Tizennégy nappal a 2019-es önkormányzati választások előtt kampányzáró fórumot tartott a Fidesz-KDNP Gyulai Szervezete Gyulán, a Vigadó nagytermében.

Kósa Lajos, az önkormányzati választási kampány országos kampányfőnöke a fórumon elmondta, hogy Gyula Kelet-Magyarország egyik ékszerdoboza, évek óta töretlen a fejlődése, amely a városvezetők ambíciózus és lelkiismeretes munkájának köszönhető.

– Ahogy az ország számos részén, Gyulán is azt mondjuk az itt élőknek, hogy amennyiben bennünket választanak, akkor az együttműködést, a fejlődést és a gyarapodást választják. A polgármesterjelöltjeink – 1200-an vannak – azzal a programmal állnak a választóik elé, hogy szeretnének a kormánnyal együttműködve sikerre vinni, hogy Magyarország 2030-ra az önkormányzati rendszer fejlettségét tekintve érje utol az Európai Uniós átlagot. Ezt csak együttműködve, építve, fejlesztve lehet megvalósítani. Ha a gyulaiak Görgényi Ernőt és csapatát választják, akkor biztosak lehetnek abban, hogy azt az utat fogják járni amit jól ismernek. Gyula sok tekintetben már az uniós átlag felett jár. Görgényi Ernő személye a biztosíték arra, hogy itt nem állnak meg, mindig azon lehetőségeket keresik, hogyan lehetne további fejlesztéseket véghezvinni – fogalmazott Kósa Lajos.

Görgényi Ernő, Gyula polgármestere ismertette terveit a következő öt évre, és összegezte a ciklusban elért eredményeket is. A városvezető elmondta, hogy 21 kilométeren újult meg járda Gyulán, s a sikeres járdaépítési programjukat szeretnék folytatni a jövőben is. A polgármester hangoztatta, hogy az Almásy-kastély 2016-os megmentése óta 250 ezer fő látogatta a történelmi helyet. Görgényi Ernő kiemelte, hogy 2010 után erdőtelepítési programot is elkezdtek, mellyel céljuk, hogy Gyula körül egy zöld gyűrűt alakítsanak ki, ezért a város déli és délkeleti részén kell folytatniuk a kezdeményezést. A városvezető hozzátette: céljuk az is, hogy a jelenlegi vasútállomás épületét és környezetét, amely véleménye szerint nem méltó a város összképét tekintve Gyulához, felújítsák és modernizálják.

– Biztosíthatok minden gyulai lakost, hogy mi elkötelezettek vagyunk a közéleti béke mellett. Azt gondoljuk, hogy csak összefogással és együttműködéssel lehet eredményeket elérni, ennek pedig előfeltétele a békés közélet. Nekünk továbbra is célunk a kormánnyal való jó együttműködés. Az elmúlt években azokat az eredményeket, amelyek országos hírűek, legyen az akár a gyulai húsipar megmentése, az Almásy-kastély felújítása és európai színvonalú látogatóközpontú fejlesztése, vagy a Várfürdő fejlesztése, azokat mind a kormánnyal való jó együttműködés eredményeként tudtuk megvalósítani. Mi erre a munkára a jövőben is készen állunk, a szükséges tapasztalattal rendelkezünk, többségünkkel biztosítani tudjuk azt, hogy a kellő időben a megfelelő döntéseket a képviselőtestület meghozza. Ehhez kérjük tisztelettel a gyulai választópolgárok támogatását és szavazatát október 13-án – zárta gondolatait Görgényi Ernő.

További programok »

FEL