Kórustalálkozó Békésen

2019. június 23. 10:01 | Szendi Rita

Idén már tizenhatodik alkalommal rendezték meg a Békés-Tarhosi Kórustalálkozót. Ebben az évben öt kórus énekelt a békési református templomban.

A találkozó szakmai főszervezője az egykori Békés-Tarhosi Énekiskola volt diákja, majd Kodály-tanítvány Sebestyénné Farkas Ilona, aki a budapesti Hunyadi Véndiák Kórussal évről évre visszatérő fellépője a rendezvénynek - fogalmazott  a fesztivál igazgatója.

Túri Andrea elmondta: idén a fővárosi együttes mellett a Chemical Singers, a TriTonus Kamarakórus, a Chopin Kórus, valamint a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde Kibővített Kórusa szórakoztatta a közönséget. A fesztivál igazgatója úgy fogalmazott: a fellépők idén is színes műsorokkal mutatkoztak be, hiszen a komoly zenék mellett, népdalokkal is készültek.

 

További programok »

Kultúra

Online eseményekkel és kiállításmegnyitókkal ünnepelték a magyar kultúra napját

Online eseményekkel, kiállításmegnyitókkal és előadásokkal ünnepelték a magyar kultúra napját pénteken megyeszerte. Két intézményt is elismertek ezen a napon: a kultúráért felelős államtitkár minősített könyvtár címben részesítette a gyulai Mogyoróssy János Könyvtárat, míg a Békés Megyei Könyvtár könyvtári minőségi díjat kapott.
2021. január 22. 17:45
FEL