Tizenöt éves a Bétazen - Közös koncerttel ünnepelt a kórus

2018. június 23. 17:06 | Papp Ádám Sándor

Fennállásának tizenötödik születésnapját ünnepelte a Bétazen kórus szombaton, a békési református templomban.

15 éve minden évben a Békés-tarhosi Zenei Napok ideje alatt szervezik a kórus találkozót – árulta el az esemény szakmai irányítója. Idén öt kórust hívtak az eseményre: a Hunyadi Véndiák Kórust, amely a kezdetektől aktív közreműködője a rendezvénynek, a helyi kórusélet képviselőjeként a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde Kórust, a kecskeméti Scherzo Vegyeskart és két orosházi fellépőt: a Hetednapi Adventista Egyház Békés-Csongrád megyei kórust, valamint a legifjabb korosztály képviseletében a Kodály Zoltán Gyermekkórust.

Sebestyénné Farkas Ilona karnagy, aki Kodály Zoltán tanítványa volt, azt hangsúlyozta, hogy a találkozó lényege a tarhosi kultúra fenntartása és továbbadása.

– 1947 óta jártam ide és azon kevés diákok közé tartozom, akik a legtöbb időt töltötték itt, hiszen az iskolát 1954-ben felszámolták, én pedig 1953-ban érettségiztem. Kodály Zoltán mindent megtett annak érdekében, hogy az iskola tovább működjön, de még az ő szava sem volt elég ahhoz, hogy megmaradjon az intézmény. Ezért a zenei napokkal úgy kívánjuk fenntartani szellemiségét, hogy első kézből adjuk tovább a Kodálytól tanult hagyományokat – emelte ki a karnagy.

További programok »

Kultúra

A Szeged Trombone Ensemble zenél a gyulai vár tövében

A Szegedi Harsonaegyüttes lesz a Térzene sorozat gyulai eseményeinek következő fellépője július 18-án 16 órától a Várkertben. Ez alkalommal egy másik koncert is lesz a térzene programban. A gyulai PowerBeat Ütőegyüttes 18 órától muzsikál majd ugyanott.
00:00
FEL