A folyékony kenyérnek adózó kiállítást június 12-én nyitották meg a közönég ellőt. Dr. Bácsmegi Gábor múzeumigazgató a rendezvényen elmondta, a kiállítás azért is jelentős, mert a „kulisszák mögé” kalauzolja a látogatókat, azaz megmutatja azt, hogy micsoda történelme van a sörnek, milyen története van a magyar sörfőzésnek, milyen eszközei vannak a söriparnak és mennyi munka van egy-egy üveg sör elkészítésében.
A kiállítás több izgalmas kérdésre is választ ad. Kik és hogyan főzték a sört Magyarországon? Miért Kőbánya vált a hazai sörgyártás fellegvárává? Polgári vagy éppen munkás ital a sör? A látogatók emellett megismerhetik a honfoglaló magyarok, őseink italkultúráját, a középkori sernevelők történetét, az ipari- és az állami sörgyártás történelmét is.
A tárlat két teremben várja az érdeklődőket. Az első teremben a magyarországi sörgyártás történetét tárgyalja a honfoglalástól kezdve napjainkig, emellett átfogó képet ad a sörgyártás alapanyagairól és folyamatáról is. A második helyszín a sörkultúra mára már sokszor relikviává nemesedett tárgyait mutatja be.
Az „Ez sör! A sernevelőtől a sörgyárig” című vándorkiállítás utolsó tárlatvezetése szeptember 6-án 16.30-kor indul útjára a Munkácsy Mihály Múzeum Zsilinszky Mihály és Kolozsváry–Tevan Termében.