Koronavírus: pénzért igazolt fertőzöttséget egy Békés megyei háziorvos

2022. július 1. 12:39 | behir.hu

A rendőrség eljárást folytat egy Békés megyei háziorvos ellen, mert a gyanú szerint COVID 19 igazolást állított ki egy férfinak, úgy hogy nem is fertőződött meg a vírussal.

Vesztegetés elfogadásával gyanúsít a rendőrség egy Békés megyei háziorvost, aki hamisan igazolta egy börtönbüntetésre ítélt férfi koronavírus-fertőzöttségét. A háziorvos a gyanú szerint idén január 4-én 200 ezer forintot kapott azért, hogy igazolja egy kisteleki férfi koronavírus-fertőzöttségét, dacára annak, hogy a páciens valójában nem is kapta el a vírust – olvasható a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság police.hu-n szerdán megjelent közleményében. Az ügy háttere, hogy a férfire – embercsempészés miatt – börtönbüntetést várt, amelyeknek megkezdését COVID-19-re hivatkozva igyekezett volna elhalasztani. Az orvost a férfi egy ismerőse kereste fel a pénzzel. 

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya a háziorvost vesztegetés elfogadásával, a másik két férfit vesztegetéssel gyanúsítja, és vizsgálja a történteket.

További programok »

FEL