A gyanú szerint nem oltott csak igazolt a Békés megyei háziorvos

2022. május 24. 14:00 | behir.hu

A rendőrség eljárást folytat egy Békés megyei háziorvos ellen, mert a gyanú szerint úgy jegyezte be a nyilvántartásba, hogy COVID 19 elleni védőoltást adott be egy külföldi állampolgárnak, hogy valójában ez nem történt meg.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat kezdeményezésére a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya büntetőeljárást folytat egy Békés megyei háziorvos ellen – adta közre a police.hu oldal. Az orvos a gyanú szerint az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér információs rendszerbe bejegyezte, hogy tavaly nyáron, három hét különbséggel kétszer oltott be COVID 19 elleni vakcinával egy külföldi állampolgárt. A jordán férfi az egyik budapesti kormányablakban idén januárjában kérte, hogy állítsanak ki neki védettségi igazolványt.

A gyanú szerint az oltások beadása valójában nem történt meg, a férfi az oltási napokként megjelölt időszakokban ugyanis nem tartózkodott az országban. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya a háziorvost az információs rendszerbe a jogosultság keretei megsértésével történő bevitellel elkövetett védettségi igazolással való visszaélés bűntettel gyanúsítja, és vizsgálja a történteket.

További programok »

FEL