Koronavírus miatt rendeltek el szünetet egy csabai óvodában

2020. október 27. 12:07 | Sipos Gábor

Az Oktatási Hivatal rendkívüli óvodai szünetet rendelt el erre a hétre a békéscsabai, Tábor utcai óvodában.

Az intézményben a nevelők között igazolt COVID-19 fertőzöttek vannak, így az óvodában jelenleg szünetel a gyermeknevelés. Az intézmény fenntartója, a békéscsabai önkormányzat tájékoztatása alapján összesen hét dolgozó került hatósági karanténba és ezen a héten négy újabb megbetegedést jeleztek az óvoda dolgozói.

– Az intézmény vezetője az intézkedési tervben foglaltaknak megfelelően és az Emberi Erőforrások Minisztériumának iránymutatása szerint járt el. A hétfői napon a megszokott módon indult el az óvoda, azonban a hétvégi mintavétel eredménye pozitív lett, egy dajka munkatársnál COVID-19 fertőzés igazolódott.  A kontaktkutatás alapján további hét munkatárs kerül hatósági házi karanténba október 30-ig – tájékoztatott Szarvas Péter polgármester.

A fertőzött nevelők és dajkák két csoportjában a gyermekek is járványügyi megfigyelés alá kerültek. Az óvodában jelenleg csak ügyelet működik. A másik négy csoporthoz tartozó gyermekek részére és azon szülők számára, akik nem tudták megoldani a gyermekük elhelyezését erre a hétre, biztosítják a felügyeletet.

Információink szerint az intézményben már a hétvégén elvégezték a fertőtlenítést, így a gyermekek visszatérése akadálytalan lesz a jövő héten, amennyiben az időben végrehajtott intézkedéseknek köszönhetően sikerült megfékezni a vírus továbbterjedését.

Az Oktatási Hivatal rendkívüli tanszünete október 30-ig tart, kedvező esetben a gyerekek november 2-tól már a megszokott rend szerint térhetnek vissza a csoportjaikba.

További programok »

Koronavírus

A Békés megyei iskolákban is elkezdték a teszteléseket

Ötszáznegyven helyszínen több mint 10 200 bölcsődei, óvodai és általános iskolai dolgozó koronavírus-tesztelését végzik el ezen a héten Békés megyében. Az akció példás összefogással kezdődött el hétfőn, már az első napon közel 3300 embert teszteltek le. A minták levételében harminc erre szakosodott csapat vesz részt. Szerda reggel a mezőberényi evangélikus gimnázium és általános iskola dolgozóit is letesztelték.
2020. november 25. 17:12
FEL