Környezetvédelem és bűnök a Kutatók Éjszakájának megyei programjaiban

2019. szeptember 26. 17:12 | Varga Diána

Országszerte több mint 3500 program várja az érdeklődőket ezen a hétvégén a Kutatók Éjszakájának részeként. Mutatjuk a Békés megyei programokat!

A Kutatók éjszakája összeurópai rendezvénysorozat, amelynek célja a fiatalok megnyerése a kutatói pályának, viszont a programok minden korosztály érdeklődésére számot tarthatnak. A rendezvény idén is kétnapos lesz, sok helyszín szombaton is fogadja a látogatókat.

A Gál Ferenc Főiskola békéscsabai campusán diófa ültetésével, illetve időkapszula elhelyezésével indulnak a programok szeptember 27-én este, majd Ulbert Zoltán, a 60 ezer fa Békéscsabán csoport alapítója beszél a mozgalom hátteréről, célitűzéseiről. Boldog Gusztáv természetvédelmi szakember a méhek és fecskék fogyatkozásáról tart előadást, majd Rákóczi Attila egyetemi adjunktus a műanyagokról beszél majd. Mindeközben a Kollabor interaktív, újrahasznosító műhelyében tartanak kreatív foglalkzást, miközben a Békés Megyei Népművészeti Egyesület tagjaival textilzsákokat lehet készíteni.

A Szent István Egyetem szarvasi campusán a szervezők többek közt hidrológiai látványbemutatókkal, az édesvízi halainkkal, fákkal kapcsolatos standokkal, mozgáskoordinációs játékokkal, játszóházzal, szabadulószobával és különböző előadásokkal készülnek.

A Szarvasi Arborétumban a látogatók 10 állomásos vetélkedő segítségével ismerhetik meg a park érdekességeit.

Szintén Békéscsabán, a TIT, Körösök Vidéke Egyesület szervezésében Erdélyi Péter televíziós szerkesztő-riporter tart fotókkal, videókkal és személyes élményekkel tűzdelt élménybeszámolót szibériai és csukcsföldi utazásairól szeptember 27-én és 28-án, majd 29-én a gazdaságtudományok és a csillagászat iránt érdeklődők hallhatnak előadást.

A programok sorához a Magyar Nemzeti Levéltár Békés Megyei Levéltára is csatlakozott: Halmágyi Miklós, Héjja Julianna Erika és Balogh Dorottya tart előadásokat az életmentő szentekről, a bitófára ítélt imposztorokról és a dánosi rablógyilkosságról Gyulán, szeptember 28-án.


Ne maradjon le a Békés megyei programokról, keresse a behir.hu programajánlóját!


 

További programok »

FEL