Kormos Mihály: A két legjobb formában levő csapat játszik egymás ellen

2018. május 1. 06:23 | Papp Ádám Sándor

Mint arról korábban beszámoltunk, május 1-jén, kedden 17 órakor kezdődik a női röplabda bajnoki döntőjének első mérkőzése. Az első mérkőzést hazai pályán, a békéscsabai sportcsarnokban vívhatja a címvédő BRSE a Nyíregyháza ellen. A helyszínen Kormos Mihály vezetőedzőt, valamint a csapatkapitányt, Dobi Edinát kérdeztük az összecsapással kapcsolatban.

A csabai lányok keményen kezdték a hetet és egy erőnléti, valamint taktikai edzéssel indították a hétfőt, majd az ellenfél játékát elemezve töltöttek közel egy órát videózással.

 

Kormos Mihály: Egyetlen eredmény elfogadható, az pedig a győzelem

 

Elsőként Kormos Mihályt kérdeztük az előttük álló összecsapásról.

– Összességében milyen eredményre számít az elkövetkező 3, 4, esetleg 5 mérkőzés során?

Mindenféleképpen ez egy nagyon kiegyensúlyozott párharc. Mi megnyertük a MEVZA-t, a Nyíregyháza megnyerte a Magyar Kupát, tehát ebben a pillanatban a két legjobb formában lévő magyar csapat játszik majd egymás ellen. Úgy gondolom, hogy nagyon-nagyon kicsi a két csapat között a különbség, annyi előnyünk van természetesen, hogy hazai közönség előtt játsszuk az első mérkőzést. Amennyiben tudunk nyerni kedden este, az ez egy óriási lépés lehet a céljaink felé, hiszen mind a két csapatnak egyetlen célja lehet: megnyerni a Magyar Bajnokságot.

– Hogyan néz ki a jelenlegi játékos keret? A napokban hallani lehetett arról, hogy Szpin Renáta és Ksenija Ivanovic is szerepet fog kapni a fináléban.

Teljesen egészséges a keret, örülünk, hogy a sérültjeink felgyógyultak, sikerült őket felhozni arra a szintre, hogy bevethetőek legyenek a döntőben. Hál Istennek a cseréink is olyan szinten vannak, hogy bárkit, bármelyik pillanatban be lehet dobni és azt a szintet, amit a kezdő csapatunk tagjai tudnak hozni, akár a padról beszállva ők is.

Alberto Salomoni irányítása alatt a csapat kikapott a Nyíregyházától a Magyar Kupa fináléjában. Most, hogy ön irányítja a csapatot, mekkora nyomás nehezedik önre?

Én azért nem érzem ezt a nyomást, mert az elmúlt időszakban komoly fizikai és taktikai munkát végeztünk. Véleményem szerint Leiszt Mátéval jól összeraktuk a felkészülésünket, nagyon sokat dolgoztunk: fizikálisan, mentálisan, felkészültünk az ellenfelünkből és a taktikájukból. A lelkiismeretünk tiszta és ezért nem is nagyon érzem ezt a jellegű nyomást. Persze nem egyszerű, hiszen tudjuk, hogy itt egyetlen egy eredmény az, amire azt mondjuk, hogy jó, az pedig az, ha nyerünk és ez az alap. Ezért nem könnyű, de mindenféleképpen higgadtak maradunk és higgadtak maradtunk az elmúlt időszakban és a csapat készen áll arra, hogy megszerezzük az ötödik bajnoki címünket.

 

Dobi Edina: Szeretnénk revansot venni az elvesztett Magyar Kupa döntő után

 

A beszélgetést Dobi Edinával folytattuk.

– Előzetesen milyen párharcra számítasz, és hogyan készültetek fel a Nyíregyháza ellen?

Nekünk három hete nem volt bajnoki mérkőzésünk, szünet volt. Ettől függetlenül barátságos mérkőzéseket játszottunk, és úgy gondolom, hogy volt elég időnk felkészülni. Nagyon nehéz két héten vagyunk túl, érzésem szerint jobban kezd összeállni a csapatunk, mint eddig bármelyik meccsre. Kedden egy nagyon jó meccsre számítunk a Nyíregyháza ellen, dolgozik bennünk az elvesztett a Magyar Kupa finálé. Tudjuk, hogy annál sokkal többet tudunk kihozni magunkból, attól sokkal többre vagyunk képesek. Sajnos az a párharc egy nyertes mérkőzésig ment, ahol bármi megtörténhetett. Úgy érzem, arra nem voltunk úgy felkészülve, mint ahogy most fel vagyunk készítve.

– Egy három-négy mérkőzésig tartó párharcban esetleg könnyebben felül tudtok kerekedni az ellenfeleteken?

Nem mondanám, hogy könnyebben, de mint említettem jobban fel vagyunk készülve. Szerintem fizikálisabban is sokkal jobb formában vagyunk, mint eddig. Mindenféleképpen győzni fogunk.

– Tudjuk, hogy Szpin Renátával és Ksenija Ivanovic-cal kiegészülve vágtok neki a párharcnak. Mit gondolsz mekkora lendületet tudnak adni, illetve mekkora lendületet ad maga a tény, hogy a teljes keret játékra kész?

Minden játékosunkra szükségünk van, folyamatosan mindenki mást tud hozzáadni a teljesítményünkhöz, egy adott mérkőzés végkimeneteléhez is. Örülünk, hogy ők végre száz százalékosak és vissza tudnak térni. Ez mindenféleképpen hatalmasat lendít a csapat teljesítményén.

– Te személyesen még nem nyertél Magyar Bajnokságot. Milyen érzésekkel vágsz neki a párharcnak?

Nagyon-nagyon szeretném, hogy megnyerjük a bajnokságot, de nem csak magam miatt, van itt még más olyan lány is, akinek szintén nem sikerült még bajnokságot nyernie. Igazából az sem érdekel, hogy van olyan lány, aki már többször nyert bajnokságot, én ugyan úgy szeretném értük is megtenni, mint ahogy magamért is.

FEL