Kongresszus hét év kormányzás után

2017. november 12. 19:55 | behir
 Magyarország és a magyar értékek védelmezéséről beszéltek a Fidesz vezető politikusai a párt huszonhetedik, tisztújító kongresszusán vasárnap.
Újraválasztották Orbán Viktor kormányfőt a Fidesz elnökének vasárnap a párt XXVII., tisztújító kongresszusán, Budapesten, ahol alelnökké választották Novák Katalint, Gulyás Gergelyt, Kubatov Gábort és Németh Szilárdot. Orbán Viktort egyhangúlag, 1358 szavazattal választották újra pártelnöknek.
Orbán: A Fidesz a győzelemnél többet akar

 

A Fidesz már ma is készen áll a választásokra – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz újraválasztott elnöke ugyanakkor rámutatott: a Fidesz éppen attól Fidesz, hogy sohasem elégszik meg a választások megnyerésével. ”Ennél jóval többet akarunk: azt is keressük, kutatjuk – és ha jó passzban vagyunk, meg is találjuk -, mi is a mélyebb értelme a soron következő választás megnyerésének, mit is kell tennünk azért, hogy a Fidesz győzelmével egész Magyarország és minden magyar nyerhessen” – mondta.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára – aki az európai számvevőszéki taggá választott Pelczné Gáll Ildikót váltja az alelnöki poszton – 1297 szavazatot kapott a küldöttektől.

A már eddig is alelnök Gulyás Gergely országgyűlési frakcióvezetőt 1310, Kubatov Gábor pártigazgatót 1298, Németh Szilárdot, a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának elnökét pedig 1281 szavazattal választották újra – ismertette a számokat a szavazatszámláló bizottság részéről Kontrát Károly.

 

Kövér: Meg kell védeni Magyarország szuverenitását, nemzeti jellegét

 

A 2018-as parlamenti választást is sorsdöntőnek tartja Kövér László házelnök, aki szerint a választás tétje az, hogy “megvédjük-e, ami a miénk, amiért megküzdöttünk”.

A Fidesz országos választmányának elnöke vasárnap a kormánypárt tisztújító kongresszusán, Budapesten azt mondta: meg kell védeni a rendbeszedett pénzügyeket, a teljes foglalkoztatottság esélyét, a tartósan növekvő gazdaságot és jövedelmeket, a családtámogatási rendszert, valamint a közteherviselés új szisztémáját, amellyel bevonták a közcélok finanszírozásába a bankokat és a multinacionális cégeket, amelyek addig “korlát nélkül szivattyúzhatták ki az extraprofitot, amelyért meg sem dolgoztak”.

 

Szijjártó: Maradhasson magyar, aki bárhol a világon magyarnak születik

 

Biztosítani kell, hogy ha valaki magyarnak születik bárhol is a világban, magyar is maradhasson – jelentett ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a Fidesz tisztújító kongresszusán, Budapesten. Beszédében külön támogatásról biztosította a Kárpátalján élő magyarokat.

A miniszter a magyar nemzeti érdekek és a keresztény értékek megvédését nevezte az önálló magyar külpolitika felelősségének. Szerinte ugyanis ma Európában leginkább a nemzet fogalma és a keresztény értékek vannak veszélyben. “Egy ezeréves keresztény nemzet képviselőiként mindezt nem engedhetjük” – jelentette ki Szijjártó Péter, hangsúlyozva: Magyarország nem fogja megengedni, hogy Európából egyesek “olvasztótégelyt” csináljanak, hogy fellazítsák a nemzeti kereteket, elfeledtessék velünk történelmünket.

 

Lázár: Az ellenzék nem merte volna felépíteni a határzárat

 

Az ellenzék nem merte volna felépíteni, kormányra kerülve pedig nem merné lebontani a kerítést a déli határon – jelentette ki Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormánypárt tisztújító kongresszusán vasárnap. Rá lehetne bízni az ország és Európa védelmét arra, aki semmit nem mer? – vetette fel.

A Fidesz a saját kormányzati teljesítménye alapján érdemes egy újabb választási győzelemre – hangoztatta. A tárcavezető szerint pártja nem jobb híján, hanem a jobb jogán kész folytatni a kormányzást. Megjegyezte: rehabilitálták a súlyosan terhelt “elmúlt nyolc év” kifejezést, ami már nem az elvesztegetett időt jelenti, hanem két ciklusnyi munkát, előrelépést.

 

Gulyás: a Fidesz kormányzása idején azok is otthon érzik magukat, akik nem rá szavaztak

 

A Fidesz olyan párt, amelynek kormányzása idején azok is otthon érzik magukat az országban, akik nem rá szavaztak – fogalmazott Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke a párt tisztújító kongresszusán vasárnap. A kormánypárt parlamenti frakcióvezetője Magyarországot egy biztonságos, stabil és fejlődő szigetnek írta le egy válságokkal teli világban. “Ahhoz, hogy ezt megőrizzük, egy út áll előttünk: magabiztos győzelem tavasszal, példa nélkül állóan, harmadszor, megszakítás nélkül” – jelentette ki, azt is megfogalmazva: ez 1990 óta soha senkinek nem adatott meg. “Mi ezt megítélésem szerint kiérdemeltük” – hangoztatta.

 

Kósa: A magyar a világ egyik legsikeresebb nemzete

 

A világ egyik legsikeresebb népének és nemzetének nevezte a magyart a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter vasárnap Budapesten, a Fidesz tisztújító kongresszusán. Kósa Lajos szerint a magyar titok három tényezőből áll: egyrészt Szent István óta a keresztény hitünkből, “soha fel nem adva, mindig megújulva”, másrészt a magyarságunkból, “soha fel nem adva, soha el nem árulva”, harmadrészt a szabadságszeretetből. Az egész történelmünk arról szól, hogy szabadok akarunk lenni, a saját sorsunkról és a saját hazánkról mi szeretnénk dönteni – tette hozzá.

Mint mondta, a mai időkben éppen ezt a három dolgot éri a legnagyobb támadás. Megjegyezte ugyanakkor: lehet, hogy sokan vannak, akik támadják Magyarországot, de ez nem érdekes, a történelem során már “komolyabb figurákkal” is szembe kellett nézni.

 

Rogán: A Soros-birodalom a rombolást tűzte ki célul

 

Soros György birodalma mindennel szembemegy, ami nekünk szent és fontos, a rombolást tűzte ki célul – jelentette ki Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a Fidesz tisztújító kongresszusán vasárnap.

A tárcavezető úgy fogalmazott: a valódi veszély nem a magyar ellenzékből, hanem a határon túlról érkezik. Soros György médiahálózata nem beszél az európai terrorhullám áldozatairól, nekik sok száz európai család fájdalma nem számít, de címoldalakat töltenek meg az illegális migránsok szenvedéseivel – hozta példaként.

Novák: A gyermekek a legfontosabbak

 

2018 azért lesz a családok éve, hogy hangsúlyozzák, a gyermekek a legfontosabbak – mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára a Fidesz tisztújító kongresszusán vasárnap, Budapesten.

Novák Katalin, aki a Fidesz alelnökének választottak a tanácskozáson, még az eredmény kihirdetése előtt arról beszélt, hogy kétszer annyi családtámogatást nyújtanak mint nyolc éve, mintegy 60 ezer család otthonteremtését támogatták a csok-on keresztül, valamint visszaadták a gyes harmadik évét, hogy aki teheti, a meghatározó években otthon maradhasson a gyermekekkel. Kitért arra is: számára a Fidesz a katedrálist építők közössége, ahová jó tartozni.

Forrás: MTI, hirado.hu

További programok »

FEL