Konferencián mutatták be különleges eseteiket az orosházi orvosok

Az Orosházi Kórház belgyógyász és intenzív terápiás doktorai heveny vérzések kórképeiről, sokkos állapotú betegek kezeléséről, vesebetegségek gyógyításáról is beszéltek régiós kollégáiknak.

Baja városa adott otthont a Magyar Belgyógyász Társaság Dél-Magyarországi Decentrum 49. Tudományos Ülésének március 22-24 között. Az évente mindig más helyszínre szervezett továbbképző rendezvényen Bács-Kiskun-, Békés-, Csongrád- és Szolnok megye általános belgyógyászai, továbbá a szakma speciális szakterületeinek képviselői vesznek részt. Itt számolnak be egyes betegségek korszerű kezeléséről, azokkal kapcsolatos szakmai irányelvekről, saját szakmai tevékenységükről, tudományos munkáikról, egy-egy különleges beteg adatainak bemutatása kapcsán felmerülő diagnosztikus és terápiás nehézségekről.

Az Orosházi Kórház belgyógyász és intenzív terápiás osztályainak “csapata” 6 bejelentett előadással szerepelt a konferencián.

Az Intenzív Terápiás Osztály orvosai a heveny vérzésekkel járó kórképek, továbbá a sokkos állapotú betegek ellátása vonatkozásában tartottak komoly szakmai elismerést eredményező előadást. A belgyógyászat orvosai egy-egy speciális eset kivizsgálásával és terápiájával kapcsolatos buktatók kapcsán tárgyaltak belgyógyászati, dominálóan vesebetegségekkel kapcsolatos kérdéseket.

A kórház orvosi kara saját szakmai felkészültségének megmérettetése mellett a  gasztroenterológia, a kardiológia, a nefrológia és a diabetológia országosan is elismert szakembereinek továbbképző előadásai révén nemcsak maradandó élménnyel, hanem a mindennapi orvosi tevékenységükben is hasznosítható szakmai útmutatással gazdagodtak. A résztvevő orvosok külön köszönetet mondanak azoknak a kollégáknak, akik a kongresszus időtartama alatt is helytálltak a kórház betegellátó munkájában.

 

 

Megosztás:

Címke: , , , , , ,