Konferencián mutatták be különleges eseteiket az orosházi orvosok

2019. március 29. 07:49 | behir

Az Orosházi Kórház belgyógyász és intenzív terápiás doktorai heveny vérzések kórképeiről, sokkos állapotú betegek kezeléséről, vesebetegségek gyógyításáról is beszéltek régiós kollégáiknak.

Baja városa adott otthont a Magyar Belgyógyász Társaság Dél-Magyarországi Decentrum 49. Tudományos Ülésének március 22-24 között. Az évente mindig más helyszínre szervezett továbbképző rendezvényen Bács-Kiskun-, Békés-, Csongrád- és Szolnok megye általános belgyógyászai, továbbá a szakma speciális szakterületeinek képviselői vesznek részt. Itt számolnak be egyes betegségek korszerű kezeléséről, azokkal kapcsolatos szakmai irányelvekről, saját szakmai tevékenységükről, tudományos munkáikról, egy-egy különleges beteg adatainak bemutatása kapcsán felmerülő diagnosztikus és terápiás nehézségekről.

Az Orosházi Kórház belgyógyász és intenzív terápiás osztályainak “csapata” 6 bejelentett előadással szerepelt a konferencián.

Az Intenzív Terápiás Osztály orvosai a heveny vérzésekkel járó kórképek, továbbá a sokkos állapotú betegek ellátása vonatkozásában tartottak komoly szakmai elismerést eredményező előadást. A belgyógyászat orvosai egy-egy speciális eset kivizsgálásával és terápiájával kapcsolatos buktatók kapcsán tárgyaltak belgyógyászati, dominálóan vesebetegségekkel kapcsolatos kérdéseket.

A kórház orvosi kara saját szakmai felkészültségének megmérettetése mellett a  gasztroenterológia, a kardiológia, a nefrológia és a diabetológia országosan is elismert szakembereinek továbbképző előadásai révén nemcsak maradandó élménnyel, hanem a mindennapi orvosi tevékenységükben is hasznosítható szakmai útmutatással gazdagodtak. A résztvevő orvosok külön köszönetet mondanak azoknak a kollégáknak, akik a kongresszus időtartama alatt is helytálltak a kórház betegellátó munkájában.

 

 

További programok »

FEL