Koncerttel köszöntötték az új évet Szabadkígyóson

2023. január 7. 20:42 | Szabó Judit

Chopin, Schubert, Vladimir Cosma dallamaiból is felcsendült néhány szombaton délután Szabadkígyóson, a Wenckheim-kastélyban. Vozár M. Krisztián varázslatos zongorajátékát teltházas hallgatóság fogadta a Krisztina Kávézóban.

A szabadkígyósi Wenckheim-kastély vezetősége fontosnak tartja, hogy mindig készüljön valamilyen különleges programmal az érdeklődők számára. A mostani koncertre nem mást hívtak meg, mint Békés vármegye egyik legnevesebb zongoristáját. Az apropó abból is eredt, hogy az egykori Wenckheim-család nagyon szerette a muzsikát.

– Az újranyitás óta körülbelül kilencvenezer látogató tekintette meg régi-új pompájában a kastélyt. Emellett nagyon fontos az is, hogy olyan tartalommal töltsük meg a kastélyt és olyan programokat kínáljunk, ami még közelebb hozza a látogatókat – emelte ki Oláh Zsanett, a Nemzetiségi Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az egy órás koncertet teltházas közönség fogadta. Vozár M. Krisztián az ismert dallamok mellett, saját repertoárjából is hozott néhányat. A zongoraművész megtiszteltetésnek érezte, hogy az ő előadásával kezdődhet az új esztendő a Wenckheim-kastélyban. 

– Nagyon pazar környezetben lehet ez a koncert, aminek nagyon örülök, hiszen ilyen helyre ritkán jut el az ember. Köszönöm a szervezőknek, hogy rám gondoltak – emelte ki Vozár M. Krisztián.

A zongoraművész hozzátette, hogy a koncerten a legismertebb feldolgozások mellett improvizációkat is játszott, amelyet a helyszín ihletett. A Wenckheim-kastély legközelebb Valentin napon főként a szerelmeseket várja majd programmal. 

Galéria

További programok »

Kultúra

200 Év 200 Hang: Ünnepi hangverseny június 28-án és 29-én a nagytemplomban

A Békéscsabai Evangélikus Nagytemplom felszentelésének 200. évfordulóját ünnepli június 29-30-án az evangélikus gyülekezet. Az ünnepi alkalomra a békéscsabai kórusokból és énekelni szerető csabaiakból összeállt a városi nagykórus, amely a szimfonikusok kíséretével lesz teljes. Hangversenyüket nemcsak az évfordulón, június 29-én láthatja, hallhatja a közönség, hanem már június 28-án, a nyilvános főpróbán is. A részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.
2024. június 16. 19:10
FEL