Koncerttel köszöntötték az új évet Szabadkígyóson

2023. január 7. 20:42 | Szabó Judit

Chopin, Schubert, Vladimir Cosma dallamaiból is felcsendült néhány szombaton délután Szabadkígyóson, a Wenckheim-kastélyban. Vozár M. Krisztián varázslatos zongorajátékát teltházas hallgatóság fogadta a Krisztina Kávézóban.

A szabadkígyósi Wenckheim-kastély vezetősége fontosnak tartja, hogy mindig készüljön valamilyen különleges programmal az érdeklődők számára. A mostani koncertre nem mást hívtak meg, mint Békés vármegye egyik legnevesebb zongoristáját. Az apropó abból is eredt, hogy az egykori Wenckheim-család nagyon szerette a muzsikát.

– Az újranyitás óta körülbelül kilencvenezer látogató tekintette meg régi-új pompájában a kastélyt. Emellett nagyon fontos az is, hogy olyan tartalommal töltsük meg a kastélyt és olyan programokat kínáljunk, ami még közelebb hozza a látogatókat – emelte ki Oláh Zsanett, a Nemzetiségi Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az egy órás koncertet teltházas közönség fogadta. Vozár M. Krisztián az ismert dallamok mellett, saját repertoárjából is hozott néhányat. A zongoraművész megtiszteltetésnek érezte, hogy az ő előadásával kezdődhet az új esztendő a Wenckheim-kastélyban. 

– Nagyon pazar környezetben lehet ez a koncert, aminek nagyon örülök, hiszen ilyen helyre ritkán jut el az ember. Köszönöm a szervezőknek, hogy rám gondoltak – emelte ki Vozár M. Krisztián.

A zongoraművész hozzátette, hogy a koncerten a legismertebb feldolgozások mellett improvizációkat is játszott, amelyet a helyszín ihletett. A Wenckheim-kastély legközelebb Valentin napon főként a szerelmeseket várja majd programmal. 

Galéria

További programok »

Kultúra

Csabai nyomdász tanulóknak mutatták be a Budai Krónikát

A Budai krónika egy latin nyelvű kiadvány, melynek eredeti címe: Chronica Hungarorum (A magyarok krónikája). Idén, nyomtatása 550 éves fordulójára kereken 550 darab facsimile kiadást, azaz hasonmás példányt készítettek. Az egyiket, egészen pontosan a 280-as sorszámút péntek délelőtt Farkas Gábor Farkas, az Országos Széchenyi Könyvtár munkatársa mutatta be csabai nyomdász tanulóknak, a Békés Megyei Könyvtárban,
2023. november 25. 11:15
FEL