Koltai Róbert sztorikkal teletűzdelt estét tartott Békéscsabán – videóval

2019. október 3. 07:54 | Hidvégi Dávid

A Békés Megyei Könyvtár látta vendégül Koltai Róbert Jászai Mari-díjas színművészt kedden este, az Országos Könyvtári Napokon.

Az Országos Könyvtári Napok egyik programjaként szervezett telt házas rendezvényen mutatták be Koltai Róbert, „Sose halok meg? Az első 75” című könyvét. A művészt egy ideje már próbálták a megyeszékhelyre csábítani - mondta a Békés Megyei Könyvtár igazgatóhelyettese, Lukoviczki Anna.

- Jó kapcsolatban vagyunk a művész úrral, aki szívesen látogat Békés megyébe, így a Békés Megyei Könyvtárba is. A jelenlegi találkozót két éve dédelgettük – fogalmazott az igazgatóhelyettes.

Az esemény előtt Koltai Róbert elmondta, hogy a kötet ötlete egészen véletlenül született, a megjelenéséhez nagyban hozzájárult a rendező, Gaál Ildikó segítsége is. A Jászai Mari-díjas színész elmondta, a könyv a Jaffa Kiadó gondozásában jelent meg.

- Minden jó dolog nagyjából véletlenül születik. A könyv szerkesztője egyébként egy nagyon jó rendező, együtt dolgoztunk egy darabban, így hallotta, hogy tele vagyok történetekkel. Mindenről eszembe jut valami, mint a Svejknek, egy-egy sztori, ami a színházban vagy az életben történt, és emiatt vetette fel, hogy mi lenne akkor, ha ebből könyv születne – mondta az érdemes művész.

Koltai Róbertnek rengeteg történet van a tarsolyában, az egyiket stábunknak is elmesélte:

Az Országos Könyvtári Napok programsorozata október 6-áig folytatódik, a Békés Megyei Könyvtár erre vonatkozó programjait megtalálja a programajánlónkban.

 

FEL