Kölcsey Ferencre emlékeztek Mezőmegyeren

2022. január 20. 11:00 | Szabó Judit

Békéscsaba önkormányzata a magyar kultúra napját egyhetes programsorozattal ünnepli, amely január 17-én vette kezdetét. A szervezők jövő hétfőig számos programmal várják az érdeklődőket a békéscsabai intézményekben.

A magyar kultúra napját január 22-én, a Himnusz születésének évfordulóján ünnepeljük. Szerda délután Mezőmegyeren versekkel emlékeztek meg a mű írójáról, Kölcsey Ferencről.

– Nagyon nehéz az irodalom utáni érdeklődést a fiatalság számára fenntartani. Ezért egy különleges dologgal készültünk a számukra – avatott be a részletekbe Lengyelné Zalai Erika. – Egy ifjúsági könyvklubot indítunk, ahol a fantasy irodalom lesz a középpontban, hiszen ez a műfaj vált a leginkább közkedveltté a fiatalok körében – emelte ki a közösségi ház szakmai vezetője.

Bár nem mindenhol tartanak rendezvényeket a járvány miatt, a szervezők mégis igyekeztek szűk körben megemlékezni a jeles napról.

 

Maczala Lászlóné a rímszerda csoport vezetője a behir.hu és a 7.Tv stábjának elmondta: a járvány minden rendezvényt felborított, ugyanakkor azon vannak, hogy az érdeklődőket bevonják a foglalkozásokba.

Az Arany János Művelődési Házban tartott alkalmon szó esett többek között Kölcsey Ferenc Himnuszának történetéről, majd ezt követően verseket, irodalmi részleteket olvastak fel egymásnak a résztvevők.

A programsorozat középpontja a pénteki gálaest lesz, ahol átadják a „Békéscsaba Kultúrájáért” kitüntetések a Csabagyöngye Kultúrális Központban. 

További programok »

Kultúra

Szakmai díjra jelölték a szabadkígyósi Wenckheim-kastélyt

Az egyik hazai turisztikai magazin szerkesztősége 2023-ban 13. alkalommal 10+1 kategóriában keresi az üzleti turizmus legjobbjait. A kiírás célja, hogy díjazzák a legkiválóbb szolgáltatókat. Idén a legjobb új piaci szereplőknél a szabadkígyósi Wenckheim-kastély is helyet kapott a jelöltek között.
18:54
FEL