Kolbászolás, ovis műsor és népi játszóház is volt a csabai főtéren

2023. december 9. 14:39 | Csiffáry Zsuzsanna

Folytatódott a Csabai Advent a főtéren pénteken este. Ismét több családi és baráti program várta azokat, akik a hideg ellenére kilátogattak. Ezúttal a Csabai Kolbászklub és a Békés Megyei Népművészeti Egyesület, valamint a Tündérkert Óvoda gondoskodott az ünnepi hangulatról.

Ahogy arról már korábban is tudósítottunk, az idei adventi időszakban minden nap vannak programok a csabai főtéren. Pénteken a Békés Megyei Népművészeti Egyesület, régimódi játszóterére invitálta a kicsiket és a családokat. 

A Csabai Kolbászklub már napközben kiköltözött a Szent István térre, így mire besötétedett, érezni lehetett a készülő finomságok illatát. 

– Minden évben nagyon készülünk erre az időszakra, szeretünk részt venni hasonló programokon. A klubtagokkal ilyenkor összefogunk azért, hogy aki a Szent István téren jár, az is megkóstolhassa a csabai kolbászt. Most 50 kiló húst dolgoztunk fel – mondta el Lugosi Gyula, a Csabai Kolbászklub vezetőségi tagja. 

De nem unatkozhatott az sem, aki délután négy órára érkezett, ugyanis a Tündérkert Óvoda, Adventi népi játék című műsorával kedveskedett a közönségnek. 

– Körülbelül három hetet készültünk erre az előadásra, sőt az adventi hangolódást már jóval ezelőtt elkezdtük a kicsikkel. Nyolc dalt adtunk elő, amelyhez térbeli koreográfiát párosítottunk – fogalmazott Hrabovszki Dóra, ovódapedagógus.

További programok »

Kultúra

Búbánat Anett a mikrofon mögött, de nekünk tetszett

Te mész Kormos Anettre? Ezt kérdezte félig nyomatékosan az egyik kollégám a minap. Igen, feleltem, de ha gondolod, mehetsz helyettem. Nem ment. De én sem bántam meg. Pedig csak fotóról ismertem. Főleg a nagy, szomorú, barna szemeit. Már a belépő is remek volt: a stand upos Janis Joplinra jött ki – péntek este, a Csabagyöngyében.
2024. március 3. 12:17
FEL