Klimatizált közösségi terek az Ady Endre Utcai Idősek Otthonában

2019. szeptember 13. 17:06 | behir

Négy új klímaberendezéssel bővült az Ady Endre Utcai Idősek Otthona Békéscsabán. Az ellátottak közérzetét javító fejlesztés összköltsége hárommillió forint volt, amelyet a szociális központ saját forrásból biztosított.

Az Ady Endre Utcai Idősek otthona százharminc férőhelyes, és negyvenöten dolgoznak az intézményben. Bátori Zsuzsanna, a Békéscsabai Egyesített Kistérségi Szociális Központ igazgatója elmondta, hogy különösen megterhelő a nyári hőség az időseknek, akik a beruházásnak köszönhetően már komfortos körülmények között lehetnek, akár a legnagyobb kánikulában is.

– A nyári nagy meleg nemcsak a betegek és az idősek, hanem még az egészséges emberek számára is megterhelő. A demenciával, szellemi hanyatlással érintettek állapotát pedig különösen befolyásolják a frontok, a hőingadozás és a nagy meleg. Az állapotuk miatt, és a komfortérzetük növelése szempontjából is fontos volt a klimatizálás – fogalmazott Bátori Zsuzsanna.

 

Bátori Zsuzsanna és Szarvas Péter

 

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere kiemelte, hogy a város számára kiemelt feladat az idősek gondozása, valamint az ellátás színvonalának növelése. Megjegyezte, hogy az idei nyáron tapasztalt, szinte trópusi időjárás is azt igazolja, hogy szükséges volt a hűtőberendezések beszerzése.

– A négy új klímaberendezést a közös helyiségekben, a közösségi terekben szerelték fel, ahol sokat tartózkodnak az ellátottak. Még augusztus végén szeptember elején is olyan meleg volt Békéscsabán, ami mindenképpen indokolja, hogy hűtsék ezeket a tereket – tette hozzá Szarvas Péter.

A fejlesztés összköltsége hárommillió forint volt, amelyet az Békéscsabai Egyesített Kistérségi Szociális Központ saját forrásból finanszírozott.

 

FEL