Kívül-belül megújul a vásárcsarnok

2016. július 13. 16:20 | behir.hu

Megújul a vásárcsarnok. Sikeres pályázat esetén még idén elkezdődhetnek a felújítási munkálatok az épület belsejében és a kinti piactéren. A 740 millió forintos pályázati forrás mellett a Modern Városok Program keretében több mint 5 milliárd forintot kap majd a város piacfejlesztésre.

Az árusoknak és a vásárlóknak is gondot okoz a csarnokban tapasztalható hőség és a parkolóhelyek hiánya a piacon. Ám ez még idén megváltozhat, hiszen a város már beadta a vásárcsarnok felújítását célzó pályázatot. Kedvező elbírálás esetén közel 740 millió forintot költhet a vezetés a piacra. A fejlesztési tervek között a mosdók, a hidegburkolatok cseréje és a nyílászárók korszerűsítése is szerepel.

- A csarnok kívül-belül megújul, hőszigetelést kap, formájában is egy kicsit jobban illeszkedik majd a környezetébe. Belül pedig egy teljes gépészeti és belső átalakítást kap, klimatizálva lesz a csarnok és ilyenkor nyári melegben is nem lesz több a hőmérséklet 20-25 foknál - mondta Kozma János, a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója.

A Modern Városok Program részeként további fejlesztések várhatóak. Az öt milliárd forintot meghaladó kormányzati pénzből a nagybani piac helyén új csarnok és mélygarázs is épül majd. Így a munkálatok befejeztével Közép-Európa egyik legnagyobb piacán árulhatják és szerezhetik be termékeiket a térség lakói. 

    

FEL