Kiválóan szerepeltek a békéscsabai atléták

2022. szeptember 13. 12:53 | behir.hu

A csabai sportolók a magyar atlétika egyik legrangosabb eseményén, a meghívásos Szuper Liga döntőn vettek részt. Az év során a ligaversenyeken legjobb helyezéseket elért atléták versenyezhettek a döntőben.

9. Atlétikai Magyar Szuper Liga Döntőn 5 dobogós helyezés -Győr, 2022.09.10-11.

– Márton Anita világbajnokunk jó lökéssel biztosította az első helyét súlylökésben.  Ezt követően diszkoszvetésben a kavargó szél ellenére magabiztosan, nagy fölénnyel nyerte meg a versenyt. Oláh Barbara sem talált legyőzőre a 25 körös gyaloglószámban és elhódította a Ligagyőzelmi babért – olvasható a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club közleményében.

Erős mezőnyben versenyeztek sprinterek, 400 m-en ketten is kivívták a döntőbejutást, ahol Nadj Levente bizonyult jobbnak. A hétközi pápai meghívásos versenyen ugyanakkor Steigerwald Ernő volt a jobb. Edzőik Erdős Péter és Adorján László mindkettőjükkel elégedettek voltak. Nadj Levente idei legjobbját érte el. 

Nemcsak a távval vívott izgalmas versenyt Tóth Sándor mester tanítványa, Karsai Gábor 5000 m-en, hanem a kavargó széllel és hűvös esővel is. Felváltva vezettek a pécsi Lomb Ádámmal, végül a pécsi versenyző került ki győztesen, de Karsai kitűnő időt, egyéni csúcsot ért el. A rúdugrók is dicséretes helyezést értek el a felnőtt mezőnyben.

A két napos versenyt a férfi 200 m-es döntő zárta. Az indítók hibája miatt mintegy 160 m-t futott a mezőny, mire leállították őket. Versenyzőnk, Steigerwald Ernő az első rajtot jól elkapta, a másodiknál kicsit gyengébben kezdett, de csupán 1 századdal maradt el a legjobb idejétől.

 

U16 Atlétikai Magyar Bajnokság -Győr, 2022.09.09-10.

Bagi Árpád edző így értékelte versenyzőit: "Az évad legfontosabb versenyén ügyesen szerepeltek a lányok a helyezésekkel elégedett vagyok, az eredményekkel még egy kicsit adósak. Sajnálatos módon az egyik versenyzőnk lebetegedett, de bízok benne, hogy a 2 hét múlva rendezendő CSB-n a dobogós helyek valamelyikért küzdhetünk. Adorján László tanítványa jól teljesített.

Forrás: 

További programok »

FEL