Kiürítik a gyulai Pándy Kálmán kórházat, járványkórház lesz

2020. április 10. 09:23 | behir

Görgényi Ernő Gyula polgármestere elmondta, hogy azokat a betegeket, akik kórházi kezelést igényelnek a megyei kórház békéscsabai tagkórházába szállítják.

Gyula volt MSZP-s polgármestere a közösségi oldalán számolt be arról, hogy csütörtökön elkezdték kiüríteni a gyulai Pándy Kálmán kórházat - írja az Index. Az egyébként orvos végzettségű Perjési Klára azt írta, hogy csütörtök reggel sok száz fekvőbeteggel megtörve közölte a katonai kíséretű intézményvezető, hogy kiürítik a kórházat, hívják a hozzátartozókat, vigyék őket haza.

A korábbi városvezető szerint a módszer „a pokol bugyrait” idézi. „A Pándy Kórházban több üres kiürített osztály van. A járvány tehát nem indokolta több kórház bezárását az országban” – írja.

Görgényi Ernő polgármester az Indexnek azt mondta, hogy a kórházat valóban elkezdték kiüríteni, a Békés Megyei Központi Kórház gyulai tagkórháza ugyanis járványkórház lesz, ennek zajlik most az előkészítése. Azokat a betegeket, akik kórházi kezelést igényelnek a megyei kórház békéscsabai tagkórházába szállítják.

Bár a polgármester azt mondta, nem tud a kórház kiürítésére előírt határidőről, az Index információi szerint az intézmény dolgozóit úgy tájékoztatták, hogy a kórházat keddig kell kiüríteni.

További programok »

Itthon

FEL