Kiss András a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság élén

2018. augusztus 1. 17:44 | Szendi Rita

Hivatalosan is kinevezték Kiss Andrást, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság élére, szerdán délelőtt a polgármesteri hivatal dísztermében.

 

 

Megtelt a békéscsabai városháza díszterme szerdán délelőtt. A hivatalos személyek között megjelentek a katasztrófavédelem vezetői, igazgatói, a társszervek képviselői, a térség országgyűlési képviselői és városvezetők is. Az országos katasztrófavédelmi főigazgató javaslatára az eddig megbízott vezetőt Pintér Sándor belügyminiszter nevezte ki a megyei igazgatóság élére.

– Megfelelően látta el az eddigi feladatait, mint megbízott igazgató, azt megelőzően pedig, mint igazgatóhelyettes. A katasztrófavédelem felső vezetése azt javasolta a belügyminiszternek, hogy ő legyen a következő igazgató – mondta el Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője.

Az újdonsült igazgató 1988. március elseje óta áll szolgálatban Békéscsabán. Kiss András beszédében úgy emlékezett vissza a békéscsabai laktanyában eltöltött három évtizedére, hogy már az első perctől kezdve örömmel és komoly elhivatottsággal végezte munkáját. Hozzátette: hálás azért, hogy azóta is szakmailag felkészült munkatársakkal dolgozhat együtt.

– Nagyon megtisztelő ez a kinevezés, hiszen harminc éve vagyok hivatásos tűzoltó. Tíz hónapja megbízással láttam el ezt a beosztást és ez a kinevezés az előző időszak munkáját is minősíti. Úgy tűnik, hogy az elöljáróim elégedettek voltak a munkámmal – fogalmazott az új igazgató.

Dr. Góra Zoltán főigazgató az igazgatói kinevezés mellett Haskó Györgyöt kérte fel az igazgatóhelyettesi feladatok elvégzésére, valamint Börcsök Istvánnét a gazdasági igazgatóhelyettesi feladatok ellátására.

 

További programok »

Itthon

Surman László missziós igazgatóval a cigánymisszióról beszélgettünk

Az egyházak erősödő szerepét emelte ki a szociális ágazatban Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár. Békés megyében a Magyar Pünkösdi Egyház is ellát szociális feladatokat. A 7.Tv Aktuális című műsorában Surman László missziós igazgatóval Tóth Bianka műsorvezető beszélgetett.
2020. augusztus 8. 16:12
FEL