Kisdobronyban és az ukrajnai magyarlakta területeken általános a félelem

2022. február 24. 10:35 | Erdei-Kovács Zsolt

Ahogy arról a behir.hu-n is beszámoltunk, Oroszország katonai offenzívába kezdett Ukrajnával szemben. A fegyveres konfliktus, ami jó ideje tartja félelemben a polgári lakosságot, csütörtök hajnalra kiteljesedett.

Bonnyai Sándor rendszeresen szervez jótékonysági segélyakciókat, amelyek a kárpátaljai magyarlakta területeket érintik. Az általános helyzetről, a hajnali támadásról szóló cikkünk itt található!

A fiatalember csütörtök délelőtti közlése szerint általános káosz és nagyfokú aggodalom tapasztalható Ukrajna nyugati területein. Kisdobronyban és a környéken majd minden bezárt, néhány kivételtől eltekintve nincsenek nyitva az állami intézmények, közhivatalok, azonban a munkahelyek, iskolák, gyermekotthonok kapuira is lakat került.

A fotó a nagydobronyi gyermekotthonban, egy korábbi jótékonysági akció alkalmával készült - Forrás: Bonnyai Sándor/Facebook

 

A többség menekülni szeretne, az üzemanyagtöltőállomásokon tömegek szeretnének tankolni, a félelem mindent meghatároz.

Bonnyai Sándr hozzátette, hogy a férfiakat összegyűjtik és besorozzák, a fiatalok ezért bujkálva mennek haza a kollégiumból. Jelenleg szervezés alatt áll egy részleteket, konkrétumokat is érintő interjú, amint ezt sikerül technikailag kivitelezni, frissítjük a cikket.

További programok »

Világ

A lakosság költőládákkal is segítheti a rágcsálópusztító baglyok költését

A lakosság és az önkormányzatok műfészkek, költőládák kihelyezésével segíthetik a településlakó, rágcsálópusztító baglyok költését. Magyarország tíz fészkelő bagolyfajából öt lakott területeken is él vagy kimondottan emberkövetőnek számít. Települési jelenlétük azért fontos, mert ezek a madarak elsősorban kisrágcsálókkal táplálkoznak és fiókáikat is ezekkel etetik. Így biológiai úton segítenek kordában tartani a városokban is problémát okozó egereket és patkányokat – írja a MME közleményében.
2023. szeptember 18. 17:00
FEL