Kisdobronyban és az ukrajnai magyarlakta területeken általános a félelem

2022. február 24. 10:35 | Erdei-Kovács Zsolt

Ahogy arról a behir.hu-n is beszámoltunk, Oroszország katonai offenzívába kezdett Ukrajnával szemben. A fegyveres konfliktus, ami jó ideje tartja félelemben a polgári lakosságot, csütörtök hajnalra kiteljesedett.

Bonnyai Sándor rendszeresen szervez jótékonysági segélyakciókat, amelyek a kárpátaljai magyarlakta területeket érintik. Az általános helyzetről, a hajnali támadásról szóló cikkünk itt található!

A fiatalember csütörtök délelőtti közlése szerint általános káosz és nagyfokú aggodalom tapasztalható Ukrajna nyugati területein. Kisdobronyban és a környéken majd minden bezárt, néhány kivételtől eltekintve nincsenek nyitva az állami intézmények, közhivatalok, azonban a munkahelyek, iskolák, gyermekotthonok kapuira is lakat került.

A fotó a nagydobronyi gyermekotthonban, egy korábbi jótékonysági akció alkalmával készült - Forrás: Bonnyai Sándor/Facebook

 

A többség menekülni szeretne, az üzemanyagtöltőállomásokon tömegek szeretnének tankolni, a félelem mindent meghatároz.

Bonnyai Sándr hozzátette, hogy a férfiakat összegyűjtik és besorozzák, a fiatalok ezért bujkálva mennek haza a kollégiumból. Jelenleg szervezés alatt áll egy részleteket, konkrétumokat is érintő interjú, amint ezt sikerül technikailag kivitelezni, frissítjük a cikket.

További programok »

Világ

Nemzetközi összefogás a problémás internethasználat ellen

Úttörő európai projekt indult 14 ország 22 egyetemének összefogásával, amelynek célja, hogy okosalkalmazások segítségével csökkentse a digitalizáció káros hatását a fiatalok mentális egészségére. A BootStRaP (Boosting Societal Adaptation and Mental Health in a Rapidly Digitalizing Post-Pandemic Europe) projektben az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar kutatói is részt vesznek – Eötvös Loránd Tudományegyetem.
2024. május 17. 07:33
FEL