Kikeltek a behir gólyák fiókái

2017. június 2. 15:16 | Knyihár Mihály

Ahogy arról már korábban is írtunk a Békéscsabai Médiacentrum örökbefogadott egy gólyát, aki később párra lelt és kettesben élnek az evangélikus általános iskola melletti kéményen. Életük a nap 24 órájában nyomon követhető kameránk segítségével.

A kamerának köszönhetően láthatjuk, bizony vége a romantikus páros életnek, hisz a napokban kikeltek a behir gólyák fiókái.

A Körös-Maros Nemzeti Park igazgatóság munkatársa elmondta, a fiókáknak ,ég egy jó darabig még nagy szükségük van a szülőkre. Boldog Gusztáv elmesélte, a kicsik ilyenkor még azért eléggé kivannak téve mindenféle viszontagságnak. Nagyon nem szeretik, sem azt, ha nagyon süti őket a nap, és azt sem, ha nagyon megáznak, az meg végképp nem jön jól, ha jön egy jégeső a nyakukba. Az időjárási viszontagságok ellen azért a szülők megpróbálják védeni őket valamilyen formában.  Egy hónapos korukig érdekes módon a fiókák még a könyökükön ülnek, így nem mutatják meg nekünk a valódi méretüket, ami már közel akkora mint egy kifejlett madáré. Egy hónap után, két lábra állnak. Ezt követi még egy hónap és csak utána repülnek ki a fészekből.

Gusztáv hozzátette, a kicsik miután télire elköltöznek, nagyjából 3 évig nem térnek vissza, megerősödnek a meleg Afrikában és csak utána jönnek újra Magyarországba, hogy ők is újabb kis gólyákkal örvendeztessenek meg minket.

A gólyacsalád életét a  

">behir.hu youtube csatornáján keresztül követhetik nyomon, akár a nap 24 órájában.

További programok »

Békéscsaba

Újra Békéscsabán a Fradi-minibusz

Két hete a Ferencváros felnőtt csapata járt Békéscsabán, de akkor a fővárosiak rossz szájízzel hagyhatták el a várost, hiszen a Békéscsaba 1912 Előre kiejtette őket a labdarúgó Magyar Kupából. Az ajándéktárgyaik már ennél sikeresebbek voltak.
14:20
FEL