Kihívás, barátság és buli – 2017-ben jubilál a szupermaraton

2017 május 20-án és 21-én újra 200 kilométer várja a legbátrabbakat

2017 májusában rendezik a jubileumi 20. Békéscsaba-Arad-Békéscsaba Szupermaratont. A futó, kerékpáros és görkori túra szervezéséről Kiss Tibor és Bognár Levente, a két rendező város alpolgármestere, valamint Tóth Sándor, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club ügyvezető igazgatója írta alá az előszerződést.

Kihívás, barátság és buli! Ez a három szó fejezi ki talán a leginkább a két várost összekötő eseményt, amelyre idén több mint ezer résztvevő nevezett be, köztük rekordszámú 800 kerékpáros teljesítette a 200 kilométeres távot. Kiss Tibor, Békéscsaba alpolgármestere hangsúlyozta, a szupermaraton a város legnagyobb sportrendezvénye, amely százakat mozgat meg.

– Amikor elindul a futóverseny az egy ünnep, sőt, ez már nemcsak futás, hiszen kerékpárosok és görkorisok is teljesítik a távot, több mint ezer ember vesz részt rajta. A lényeg az, hogy mozgunk, mozgásban van a város és az, hogy az egészséges életmódot is reklámozzuk – mondta el a megyeszékhely alpolgármestere.

A rendezvény az aradiak számára is nagyon fontos, Bognár Levente alpolgármester kiemelte, ez egy olyan határon átnyúló sportünnep, amelyet nagyon sokan a magukénak éreznek és azonosulnak vele. A szupermaraton útvonala a tavalyi évhez képest nem változik, ugyanazokat a településeket érinti majd, mint 2016-ban. 

– Közvetítik is a 2017-es versenyt, drón repül majd a versenyzők fölött, egy film készül róla, tehát kisebb újításokkal próbáljuk meg még színesebbé tenni ezt a két napot, hogy a versenyzők és a résztvevők még jobban érezzék magukat – árulta el Tóth Sándor, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club ügyvezető igazgatója.

A sajtótájékoztató végén a szervezők aláírásukkal is hitelesítették az előszerződést. A 2017-es szupermaratonnak május 20-án és 21-én, szombaton és vasárnap vághatnak neki a legbátrabbak. A nevezők a jövő évi megmérettetésre már online formában is nevezhetnek a csabai klub honlapján.
 

Megosztás:

Címke: , , ,