Kihirdették az új évadot a napsugarasok – galériával

2021. szeptember 4. 15:37 | Such Tamás

Szombat reggel síppal, dobbal, Stradivarival, mesés ruhákban masírozott át az Andrássy úton a Békéscsabai Napsugár Bábszínház társulata (vagy muzsikusai?) a Színészgarzontól az Ibsen Házig – semmi másért, hogy pusztán megnyissák az évadot.

Ebben a bábszínházban mindenki zenész. Még a bábfaragó Rákóczi Tóni is úgy dobol, mint Phil Collins ’68-ban. (Az igazgatóság tuti, hogy úgy castingol: – Milyen hangszeren játszol? – Láncosbot. – Fel vagy véve!)

 

Lenkefi Zoltán – Fotó: behir.hu/Such Tamás

Lenkefi Zoltán megemeli a cilinderét – Fotó: behir.hu/Such Tamás

 

Na jó, a társulat tagjai természetesen nemcsak a paraván mögött, hanem azon túl is remekelnek – főleg, hogy manapság csak a kezükben lévő kellék a báb. Vagy magamaguk.

– Jé… itt tapsolnak az emberek – utalt köszöntőjében Lenkefi Zoltán az előző évadban zajló, zárt kapus, streaming előadásokra, ahol ugye a bábosok nem kaptak közvetlen visszacsatolást a publikumtól.

 

Galéria

 

Az igazgató hozzátette, hogy nagyon várták már az időpontot, amikor megnyithatják a kapuikat, és végre játszhatnak.

A Bábozda (a rendezvény leánykori neve) kettő az egyben program volt. A társulat tagjai több ponton, különböző autentikus játékkal várták a gyerekeket az Ibsen Ház előtti téren. Míg a Jókai színház napsugaras árnyékában beindult a Mesepékség, ahol a gyerekek, azaz a pékinasok meséket gyúrhattak közösen a művészekkel.

Visszatértek a derék idők.

Kihirdették az újévadot a Napsugár bábszínház – Fotó: behir.hu/Such Tamás

 

További programok »

Kultúra

Jövő héten indul a Jankay Art Apartman program

Jankay Art Apartman elnevezéssel indul az ország első képzőművészeti tehetségfeltáró programja augusztus 25-én, Békéscsabán. A művészetek kedvelői a workshopokkal színesített, négy napon át tartó programon ismerhetik meg a meghívott fiatal alkotóművészeket, este pedig bemutatkozó vetítéseket nézhetnek meg az Árpád sor 2. szám alatt.
2022. augusztus 12. 18:46
FEL