Kick-boxosok Gyulán

2022. augusztus 16. 13:55 | behir.hu

Aki azt hiszi, hogy a nyári időszak holt idény a harcművészek világában, az nagyon téved. Egymást érik az edzőtáborok, gőzerővel folyik a felkészülés a zsúfoltnak ígérkező őszi versenyidényekre. Így van ez a Békés Megyei Harcművész Szövetséghez tartozó kluboknál is.

Szinte egész nyár óta folyik a munka a békéscsabai József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület (JALTE) Debreczeni Dezső mester vezette point-fighting csapatánál is. Jelenleg Gyulán tartanak éppen edzőtábort, de előtt több helyen is edzettek, gyakorlatilag szinte nyári szünetet sem tartottak. Többek között meglátogatta a tábort Shihan Gregor László VIII. DAN (a BMHSZ elnöke, A Harcművész Nagymesterek Tanácsának a tagja), aki Dezsővel beszélgetett.

 

– Hány versenyző dolgozik a táborban?

– Harmincnyolc, a válogatottak közül itt van mindenki, hiszen a gyulai tábor fontos állomás a felkészülésben. Napi három edzést tartok, reggel erősítés, délelőtt technikai edzés – szituációs gyakorlatokkal. Laurincz Boglárka, a segítőm pedig kis csoportos képzéseket tart. Délután pedig küzdelmi edzésen folyamatos, kétórás a készülés.

 

– A korábbi évekhez képest viszonylag későn, október elején lesz a világbajnokság.

– Igen, ez komoly problémát jelent. Reméljük, jövőben visszatér a WAKO az augusztus végi lebonyolításhoz, hiszen a felkészülést könnyebben lehet megvalósítani. Szeptemberben egy héten keresztül napi két edzés lesz. Az egyik tanítás előtt reggel és egy délután, illetve egyszer felutazunk Budapestre, a Király Team termébe, hogy más klubbeli ellenfelekkel is tudjunk küzdeni.

 

Kick-box Gyulán – Forrás: Gregor László

 

 

– Mi a helyzet a sérülésekkel? Hogy bírják a gyerekek a fizikai igénybevételt?

– Szerencsére komoly sérülésünk nincsen, néhány versenyzőnk talpa azért megviselt a tatami miatt. Bírják erőnlétileg, hiszen komoly munkát végeztünk a nyáron. Július elejétől heti három futóedzésünk volt, s ez már a harmadik heti táborunk. Két hét a Mester Klubban, és négyszer átutaztunk point-fighting táborba Csongrádra, ahová a küzdelmi edzések miatt megérte átmenni. Azért már látom, hogy kicsit fáradtak, tehát lesz egy kis pihenés is.

 

– Fontos dolog a versenysúlyok kialakítása is.

– Néhány versenyzőnek az utolsó hónap lemondásokkal jár majd. Még van azért időnk, és folyamatosan ellenőrizzük a versenysúlyokat is.

 

– Milyen híreket kaptak a külföldi riválisokról?

– Egy részükről van információnk, a bolgárok, olaszok készülnek, viszont nincs hírünk az angolokról, írekről, németekről, és persze, jönnek majd a tengerentúlról is. Egy sor nemzetközi verseny elmaradt, így most nem tudtuk ezt a részt felmérni. Még kevés nevezés érkezett, nagyon várjuk, hogy igazából beinduljon, hogy lássuk a riválisokat.

 

– Mi várható?

– Nem szoktam tippelni, de van olyan tanítványom is, aki három éve nem szenvedett vereséget. Tehát, reménykedünk!

(forrás: Gregor László)

 

Kick-box Gyulán – Forrás: Gregor László

 

További programok »

FEL