Kick-box világbajnokság: Csapat arany és ezüst a végére

2016. szeptember 4. 14:28 | Mikóczy Erika

Szombaton került sor az idei Junior és Kadet Kick-box Világbajnokság utolsó napjára. Az egyéni verseny „örömei” után következtek a csapatverseny mérkőzései. Mind a három korosztályos csapatban helyet kaptak a Békés megyeiek, Debreczeni Dezső tanítványai.

A legidősebbek, a juniorok óriási csatákat vívtak. Látványos, kemény, gyors küzdelmek, nagy drámák után jutottak a mieink sorrendben a németek, görögök és az olasz 2. csapat legyőzésével a döntőbe. Itt a britekkel csaptunk össze, drámai és fordulatos mérkőzésen, 13:11 arányban alulmaradva a második helyet szereztük meg. Nagyon szép és közönségcsalogató teljesítmény volt!

Kadet 2 korosztályú csapatunknak nem volt szerencséje, hiszen rögtön kifogták azt az amerikai csapatot, amely a mieink legyőzése után meg sem állt a világbajnoki címig. A mi csapatunk szorgalmasan „menetelt” ezen a délutánon. Legyőzték Guatemalát, majd az olaszok 2. csapatát. A döntőben Nagy-Britannia csapat várta a mieinket. Rendkívül izgalmas és szoros mérkőzésen 17:15-re gyűrtük le a briteket, s szereztük meg a világbajnoki címet.

Debreczeni Dezső így látta a magyar csapat, s benne a Békés megyeiek  teljesítményét: „A kadet 1 korosztályúak fantasztikusan küzdöttek, hiszen mindnyájan kis súlyúnak számítottak. A juniorok nagyon-nagyon jól küzdöttek, a végén az angol csapat nagyon erős volt. Mindenki odatette magát, de sajnos kettő ponttal kikaptunk. Nagyon összeszedettek voltak a mieink, koncentráltak, lehetőséget kaptak azok is, akik egyéniben nem tudtak érmet szerezni, s látszott a küzdelmükön, hogy nagyon szerettek volna bizonyítani. A csapat így nagyon jól sikerült a részünkre. A kadet 2 csapatot sajnálom, hogy pont az amerikaiakkal kezdtek, akik aztán megnyerték. A junior döntő viszont igazi point-fighting csata volt, szinte leirhatalan csata volt.Nagyon „partiban” voltunk, de a végén az utolsó fél percben dőlt el.”

Csapatbajnokság:

Kadet 1 korosztály:
*Magyarország
– Gautemala 16 – 11
*Magyarország
– Olaszország 2. cs. 9 – 8
Döntő: *Magyarország – Nagy-Britannia 17 : 16

Világbajnok:Magyarország (Gombás Alexandra, Hammer Máté, Horváth Márk, Gergely Balázs - Halker Királyteam,  Viczián Dániel, Leszkó Kitti -Békéscsabai Lakótelepi SE) Edző: Király István, Debreczeni Dezső 

Kadet 2 korcsoport:
Magyarország – *Amerikai Egyesült Államok (USA) 1.cs. 12 : 17
5. Magyarország (Bozók Szabolcs, Nagy Zalán, Simonics Elizabet,(Halker Királyteam) Bednanics Dominik -4Fight SE, Viczián Roland -Békéscsabai Lakótelepi SE, Török Dóra- Újkígyósi SZSE)

Junior korcsoport:
*Magyarország – Németország  16 : 12
*Magyarország – Görögország 2.cs. 28 : 16
*Magyarország – Olaszország 2. cs. 14 : 8Döntő: Magyarország – *Nagy-Britannia 11 : 13

2.Magyarország (Lencsés Dorina, Korpádi Tamás, Rohonczi Jenő -Halker Királyteam, Laurincz Boglárka-Újkígyósi SzSE ,Bálint Zoltán, Opauszki Dávid-Békéscsabai Lakótelepi SE)

Edzők: Király István, Debreczeni Dezső

FEL