Kick-box: Petrovszki Márton második lett egy online versenyen

2020. május 2. 11:47 | Hidvégi Dávid

Véget ért a világ első online kick-box formagyakorlat versenye. 20 országból 335 versenyző nevezett a járvány miatt elmaradt hollandiai Yokoso Duth Open formagyakorlat bajnokságára, amit az internet segítségével szerveztek meg.

A fordulókat egyenes kieséses rendszerben bonyolították le, a nevezett versenyzőket összesorsolták és minden párosnak fordulónként végre kellett hajtania a gyakorlatát, amit rögzíteni kellett és 24 órán belül fel kellett tölteni az esemény oldalára. Fordulónként engedélyezett volt a változtatás, ezzel is segítve a versenyzők fejlődését. A 24 órás limitre az országok közötti időeltolódás miatt volt szükség, hiszen nem egyszer a világ két teljesen ellentétes részéről nevező harcosok csaptak össze.

 

Litauszki László edző és tanítványa, Petrovszki Márton

 

Magyarországról, a Kondorosi Kick-box Egyesület versenyzőjeként nevező Petrovszki Márton ellenfelei is más földrészről kerültek ki. A sportoló a 10 év alattiak fegyveres creative kategóriában ezüstérmet szerzett. Első ellenfele a guatemalai Mateo Calderon volt, akit egyhangú pontozással 5:0 arányban győzött le, s ezzel jutott be a legjobb négy közé. A döntőbe jutásért szoros pontozással 3:2 arányban nyert másik guatemalai ellenfele, Jose Mario Mendoza ellen. A döntőben a nemzetközi bírói kar ellenfelét, a mexikói Medrano Leyva Martin Fernandót látta jobbnak, így Litauszki László mester tanítványa a nagyon értékes második helyen végzett – egyedüli magyar indulóként.

 

Az egyik forma gyakorlat

 

Petrovszki Márton a fegyveres kategóriában is elindult, ahol a 9. helyen végzett botos formagyakorlatával. A magyar utánpótlás válogatott tagjaként tavaly Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmet szerzett – napi két, 2 órás edzéssel készült a nagy megmérettetésre és mindent megtett a győzelemért. 

 

További programok »

FEL